Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yerleştirmeye esas nakil başvuru kılavuzunu yayınladı

Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yerleştirmeye esas nakil başvuru kılavuzunu yayınladı

2018 yılı Ortaöğretime geçiş tercih ve Yerleştirme kılavuzunda bakanlık değişiklik yaptı.

2018 yılı Ortaöğretime geçiş tercih ve Yerleştirme kılavuzunda bakanlık değişiklik yaptı. Buna göre yerleştirmeye esas kriterlerde değişikliğe gitti. Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yerleştirme esas nakil başvuru kılavuzu yayınlandı

Daha önceki yerleştirmede Meslekî eğitim zarar görmüş, hem meslek lisesi sayısı azalmış hem de meslek lisesine gitmesi gereken çok sayıda öğrenci Anadolu liselerine yerleşmiş, 91 000 öğrenci hiçbir okula yerleşememiş 342 000 kontenjan açık kalmış açıkta kalan 91000 öğrenci yerleşse bile 250 000 kontenjan boş kalmıştı.

Liselere yerleştirmeye esas nakil kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yerleştirmeye esas nakil baş değişiklikler özetle ; Ortaokulda bulunurluk kıstası kaldırılmış, Yerleştirmede Ortaokul Başarı Puanı yüksek olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecek. Ortaokul Başarı Puanı için virgülden sonra dört hane dikkate alınacak.Tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler,yerel yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk tercihini Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilecekler. Tercih yapan öğrencilerin farklı okul türü tercih etme zorunluluğu olmayacak.

Liselere nakil tercih işlemleri E-Okul üzerinden yapılabilecek 05 Ağustos 2018 Pazar 13:23 Bakanlığın yayımladığı nakil kılavuzunda yer alan bilgilerine göre 8 inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açık öğretim ortaokulundan mezun durumda olanlar ile herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşen/yerleşemeyen öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.