Milli Eğitim Bakanlığında ‘Zorunlu hizmete’ devam!

Milli Eğitim Bakanlığında ‘Zorunlu hizmete’ devam!

Bakan Selçuk, CHP Milletvekili Gürer’in ‘Zorunlu hizmet affı gündemde mi?’ şeklindeki soru önergesine olumsuz yanıt verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘Zorunlu hizmet affı’ ile ilgili soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimde süreklilik ve fırsat eşitliği düşüncesinden hareketle zorunlu hizmet affının getirilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı. 

GÜRER, ÖĞRETMENLERİN ZORUNLU HİZMET AFFI TALEBİNİ TBMM GÜNDEMİNE GETİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1990 ve 2010 yılları arasında 4 kez çıkarılan ‘zorunlu hizmet muafiyetinin’, 2020 yılında da çıkarılıp çıkarılmayacağının açıklanması için Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. 

ZORUNLU HİZMET MUAFİYETİ BEKLEYEN ÇOK SAYIDA ÖĞRETMEN VAR 

CHP Milletvekili Gürer, “2020 yılında, zorunlu hizmet muafiyetinin, hakkaniyet açısından getirilmesi ve 06.05.2010 dan sonra atanan kadrolu öğretmenlerin de bu haktan yararlanması için bir çalışma yapılmakta mıdır? 2020 yılında zorunlu hizmet muafiyetini bekleyen binlerce öğretmen olduğu düşünülerek, zorunlu hizmet affının getirilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?” şeklinde sorular yöneltti. 

EĞİTİMDE SÜREKLİLİK VE FIRSAT EŞİTLİĞİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında öğretmen ihtiyacının daha yoğun olduğunu belirterek, zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere buralara atanan öğretmenlerin, aynı eğitim kurumunda belli bir süre görev yapması sağlanarak eğitimde süreklilik ve fırsat eşitliği hedeflendiğini ifade etti.

BİR YERDE UZUN SÜRE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN ÖĞRENCİLERİ DAHA BAŞARILI

Bakan Selçuk, bu bağlamda, aynı eğitim kurumunda uzun süre görev yapan bir öğretmenin öğrencilerin başarısı üzerinde olumlu bir etki yapacağının düşünüldüğünü vurguladı.

Bakan Selçuk, “Bununla birlikte hizmet yükümlüsü öğretmenler bulundukları il içindeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilmektedirler” açıklamasında bulundu. 

GÜRER: “SON 30 YILDA 4 KEZ ZORUNLU HİZMET AFFI ÇIKTI”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise zorunlu hizmet affının 1990, 1998, 2000 ve 2010 yıllarında 4 kez çıkarıldığını hatırlattı. 

EN SON AF 2010’DA ÇIKARILDI

Zorunlu hizmet affı uygulamasının MEB’de bir teamül haline geldiğine işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ancak 2010 yılında çıkan affa göre, 6 Mayıs 2010’dan önce göreve başlayan öğretmenlerin bu aftan muaf tutulduğunu anımsattı. 

BİNCELRE ÖĞRETMENİN TALEBİ…

Ömer Fethi Gürer, “Birçok öğretmenimiz, 1 ve 4 yıl arasında zorunlu hizmet yapmış olup ancak evlilik, sağlık gibi özür nedenlerinden dolayı tamamlayamadıkları hizmet süresi için bu af talep edilmektedir. Birinci derece yakınları için sağlık özrü ile tayin istemek durumunda kalmış, özrü ortadan kalkan öğretmenlerin aile bütünlüğü de dikkate alınmalıdır. Anne, baba veya engelli çocuğu olan öğretmenler, her yıl hastane ve sağlık kurullarında birçok sorunla karşı karşıya kalmakta olup bu ve benzeri insani nedenlerden dolayı öğretmenler af beklemektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.