Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş  okul öncesi kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş okul öncesi kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesinde yüz yüze eğitime ara verildiği açıklandı.

Bakanlık, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü illere yazdığı resmî yazı ile detayları duyurdu. Covd-19 salgını sürecinde ilgi (a) yazı ile resmî ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki tüm eğitm ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020 - 04 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği kararı alınmış,

Bakanlığımız ile ilgli kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda resmî ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitime devam edilmesi ilgi (b)yazı ile bildirilmiştir. Bu süreçte yapılan okul öncesindeki yüz yüze eğitimlerle ilgli valiliklerden alınan geri bildirimler sonucunda resmi anaokulu ve ana sınıfları için aşağıdaki  açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

• Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Covid-19 Salgın Yönetim ve Çalışma Rehberinde yer alan “Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar” doğrultusunda Covid-19 salgınının ilgli yerleşim yerindeki seyrine bağlı olarak gerektiğinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının görüşünü de alarak ilgi (a) yazıda belirtilen 04 Ocak 2021 tarihine kadar il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçme kararı alınabilecektir.

• Diğer taraftan Covid-19 salgın sürecinde, çocukların okula devam etme durumları dikkate alınarak; taşıma merkez okullar ve yatılı bölge ortaokulları bünyesindeki ana sınıfları le köy ve benzer seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okul öncesi eğitim kurumları öncelikli olmak üzere, yüz yüze eğitim yapılamayacak okul öncesi eğitim kurumları ilgli il / ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenecek ve bu kurumlarda da uzaktan eğitime geçilecektir.

• Uzaktan eğitim kararı alınan okul öncesi eğitim kurumlarında ilgi (c) yazı le belirlenen uzaktan eğitim esasları doğrultusunda uzaktan eğitim yapılacaktır.

• Br kurumdaki eğitim tamamen yüz yüze ya da tamamen uzaktan olacak şekilde planlanacak, bazı sınıflarda yüz yüze bazı sınıarda uzaktan eğitim şeklinde bir planlama yapılamayacaktır.

• Uzaktan eğitim yapılacak olan kurumlar, il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından ilgli okul ve öğretmenlere resmî yazı ile duyurulacaktır.

• İlgi (b) yazı gereği, uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenler ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada 1 (bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir.

• Uzaktan eğitim yapan öğretmenlerin uzaktan eğitim uygulamaları okul müdürlükler i tarafından düzenli olarak takip edilecek ve öğretmenlerin maaş karşılığı ve ek ders ücretleri ile ilgli iş ve işlemler ilgi (d) yazı doğrultusunda yapılacaktır.
Dağıtım : Gereği: B Planı
Bilgi: A Planı
Bilgileriniz ve gereğin rica ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.