Milli Eğitim Müdürlüğü'nden öğretmenlere eğitim

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden öğretmenlere eğitim

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “İlçe Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekipleri Eğitimi” Ekonomi Üniversitesi’nde başladı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 30 ilçenin Psikososyal Müdahale Ekiplerinde yer alan öğretmenlerine yönelik “İlçe Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekipleri Eğitimi” İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor.

1-1.jpeg

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Bakanlık adına İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Malatya’da kurulan ilk psikososyal destek çadırında 70 öğretmen tarafından görev alındığını, yine İzmir’den gelen öğretmenler ile okul öncesi eğitim çadırının kurulduğunu ifade etti.

1-6.jpeg

Bu dönemde İzmir’de güçlü bir çalışma ekipleri olduğuna şahit olduklarını belirten Yentür, "Depremin ilk gününden beri destek olmaya çalışan öğretmenlerimiz ile bu mesleğin ne kadar önemli ve duyarlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk” dedi.

“İlçe Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekipleri Eğitimi”nde ele alınacak konu başlıkları şu şekilde; “Travma, Yas ve Başa Çıkma Kaynağı Olarak Umut”, “Çocuk Resim Değerlendirme Teknikleri”, “Çocukta Kaygı ve Korku ile Başa Çıkmada Bilişsel Davranışçı Teknikler”, “Ergenlerde Kaygı ile Çalışma”, “Terapide Hikaye Metafor Kullanma”, “Dışavurumcu Teknikler ile Travma Çalışma”, “Duygularla Çalışma-Güçlenme”.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.