Milli Görüşçü Kuruluşlardan Hak ve Adalet Konferansı

Milli Görüşçü Kuruluşlardan Hak ve Adalet Konferansı

Milli Görüşçü Kuruluşlar, İzmir’de düzenlenen “Hak ve Adalet Konferansı”nda bir araya geldi.

Hak ve adalet merkezli yeni bir dünyanın kurulmasının önemine dikkat çekilen konferansa konuşmacı olarak Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Medya ve İletişim Derneği Genel Başkanı Mustafa Kurdaş ile Müzik ve Sinema Derneği Genel Başkanı Arslan Ateş katıldı. AGD öncülüğünde düzenlenen program, Atatürk Stadyumu Hakemler Derneği Salonunda yapıldı. 

Konferansta konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, toplumun inancına sarılması halinde insanlar arasındaki düşmanlığın son bulacağını söyledi. Müminlerin kardeş olduğunu ve kardeşler arasında düşmanlık olamayacağını belirten Asiltürk, “Küfür tek millet olmayı başarmış. Dünyanın her yerinde Müslümanlara zulmediyorlar. Biz de birlik olmayı öğrenmeliyiz. BM raporlarına göre hergün sekiz milyon insan aç yatıyor, 30 bin çocuk ilaçsızlıktan ölüyor. Bir tarafta korkunç bir israf, bir tarafta korkunç bir zulüm. Buna razı olmayan insanlar hak ve adaleti savunmak zorundalar. Mutlak adalet Allah’ın adaletidir. O’nun düzeni en mükemmel düzendir.” diye konuştu. 

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ise, 30 yaş altındaki 40 milyon genç nüfusuyla Türkiye’nin büyük bir zenginliğe sahip olduğunu vurgulayarak, “Hak ile meşgul olmayanı batıl istila eder. Gençlerimizin en büyük problemi hakikatle buluşamamasıdır. Toplumumuzu olumsuz yönde şekillendirmek için çok yoğun planlar, gençliği ifsat edecek projeler ortaya koyuluyor. Teknoloji aracılığı ile bilgiyi kontrol ediyorlar. Medya aracılığı ile gençlerimizi büyük bir yanlışa sürüklüyorlar. Haramla meşgul ediyorlar. Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak toplumu ifsattan hakikate yönlendirmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz.” şeklinde konuştu. 

Yeryüzünde değişmesi gereken bir düzen olduğunu dile getiren Medya ve İletişim Derneği Genel Başkanı Mustafa Kurdaş, kavramların işgal edildiğinin altını çizdi. Adaletin her şeyi yerli yerine koymak olduğunu ifade eden Kurdaş, şunları kaydetti: “Hak ve adalet Kuran kavramlarıdır. İşgaller ve zulümler güç ile olur. Fetihler ise hak ve adaletle olur. Fetih, kavramla başlar. Müslümanların meseleleri Batılıların kavramlarına teslim edilemez. Batılıların kavramları ile düşünüyoruz. Onların kavramları ile insanlığın sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bugün İslam Birliği önündeki en büyük engel Batılılar değil, biz Müslümanlardır. Klasik savaşlarda bombalarla, silahlarla ülkeler tarumar ediliyor. Psikolojik savaşla umutlar, gönüller tarumar ediliyor. Gönüller yerle bir edildiği zaman ayağa kaldırmak daha büyük zaman alıyor.” 

Herkesin hak ve adalet arayışı içinde olduğunu belirten Kurdaş, “Biz esası unutarak parçalanmış haklar peşindeyiz. İslam yaşandıktan sonra zaten bütün haklar tesis olacaktır. Devlet güçle değil, adaletle yaşar. Yolunu kaybedene ‘iyi gidiyorsun’ demek o insana en büyük zulümdür. Milli Görüş hareketi, bir dağın zirvesinde dört mevsim erimeyen kara benzer. İyiliği emredip kötülükten nehyeden topluluklar az kişi de olsa çok kişi de olsa o toplumu ayakta tutandır.” dedi. 

Katılımcılara hitap eden Müzik ve Sinema Derneği Genel Başkanı Arslan Ateş ise, “Allah insana kendi ruhundan üflemiştir. Yaratılmışların içinden en şereflisidir. İnsan sadece bu özelliklerinden dolayı hak ve adalet donanımlı bir dünyada yaşamaya hak kazanmıştır. Dünyada zulüm üreten bir mekanizma var. İslam coğrafyasına nefes aldırabilmek için beklemeye hiç vaktimiz yoktur.” ifadelerini kullandı.   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.