Milli İradeye Saygı Platformu’ndan demokrasi nöbetine davet

Milli İradeye Saygı Platformu’ndan demokrasi nöbetine davet

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde tüm İzmirlileri Konak Meydanına davet etti.

İzmir Milli İradeye Saygı Platformu, 15 Temmuz şehitlerinin yad edileceği bir dizi etkinlik düzenleyerek tüm İzmirlileri Konak Meydanında buluşturacak. Platform, 15 Temmuz özel gündemiyle Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina başkanlığında Konak Öğretmenevinde toplandı. Toplantıda 15 Temmuz Hain Darbe ve İşgal Girişimi’nin yıl dönümünde, Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de yapılacak anma programlarının detayları ve hazırlıkları görüşüldü. Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde tüm İzmirlileri Konak Meydanındaki “15 Temmuz Direniş ve Şehitleri Anma Nöbetleri” programına davet ederek "Demokrasi Nöbeti"ne devam etmeye çağırdı.

MEMUR-SEN "ŞEHİTLER KORTEJİ" İLE KATILACAK

Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği, “15 Temmuz Direniş ve Şehitleri Anma Nöbetleri” programına, 15 Temmuz şehitlerinin resimlerinin yer aldığı önlükleri taşıyan 249 kişilik “Şehitler Korteji” ile katılacak. 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi yıl dönümünde de İzmirlileri Konak Meydanındaki anma etkinliklerine davet eden Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, "Üzerinde 249 şehidimizin fotoğraflarının olduğu yelekleri giyen 249 üyemizle bir ‘Şehitler Korteji’ oluşturmayı kararlaştırdık. Milletimizin şanlı direnişini kutlayacak, canını seve seve vatan uğruna veren aziz şehitlerimizi rahmetle anacağız, gazilerimize minnet duygularımızı sunacağız" dedi.

15 Temmuz'un bir diriliş destanı olduğunu belirten Bina, "Milletimiz, zor zamanlarda farklılıkları zenginlik görerek, ortak değerlerimize kasteden düşmanlara karşı tek yürek, tek ses olmayı başaran nadir milletlerden biridir. 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde, girişimin ilk gecesinden itibaren tuttuğumuz 27 günlük Demokrasi Nöbetimizde olduğu gibi yeniden Konak Meydanındaki yerimizi alacağız" diye konuştu.

BAYRAĞINI AL,SEN DE GEL

Demokrasi Nöbeti programının gerçekleştirileceği alana sadece Türk Bayrağı’nın alınacağını vurgulayan Platform ‘Bayrağını Al, Sen de Gel’diyerek bütün vatandaşları etkinliğe katılmaya davet etti.

İZMİR MİLLİ İRADEYE SAYGI PLATFORMU; Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği ve Konfederasyona bağlı 11 hizmet kolu, MÜSİAD İzmir Şubesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir Şubesi, İSTOK'a bağlı 60 dernek ve vakıf (İzmir Sivil Toplum Örgütleri Konfederasyonu), Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF), Cihannüma, İlim Yayma Cemiyeti İzmir Şubesi, İnsan ve Medeniyet Hareketi İzmir Şubesi, Ege Toplumsal Düşünce ve Gelişim Platformu'na bağlı 30 dernek ve vakıf (EGE TODD), Hayrat Derneği İzmir Şubesi, Sivas Yiğidolar Derneği, Anadolu Birliği Platformu, Ege Bölgesi Erzurumlular Federasyonu, İzmirli Genç Romanlar Derneği, İzmir Roman Dernekleri ve Kültür Federasyonu, Öz Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneğinden oluşuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.