Milli Kütüphane'de Büyük Taarruz konuşuldu

Milli Kütüphane'de Büyük Taarruz konuşuldu

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Milli Kütüphane'de önemli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Büyük Taarruz’un 100. Yılına özel İzmir Milli Kütüphane’de tarihi masaya yatıran bir söyleşi düzenledi. Moderatörlüğünü İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ’un yaptığı “Barış’ın 100. Yılında Büyük Taarruz” konulu söyleşinin konukları ünlü Tarih Profesör’ü Ergün Aybars ve Atatürk üzerine yaptığı araştırmaları çok sayıda kitap haline dönüştüren yazar Hanri Benazus oldu.

100-yilinda-buyuk-taarruzu-anlattilar-foto-3.jpg

İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılına girerken kurtuluş mücadelesini başlatan şehrin İzmir olduğu konusuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Ergün Aybars ise, “26 Ağustos bize 30 Ağustos’u, 30 Ağustos ise 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunu getirdi. Tarihte bu başarı modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir başarı oldu” diye konuştu. 600 yıllık İzmir’li olduğu sözleriyle konuşmasına başlayan Yazar Hanri Benazus ise, “Bu söyleşiyi Atatürk’ün 3 kez ziyaret ettiği İzmir Milli Kütüphane’de yapıyor olmak büyük bir onur. Ben size kurtuluşun ardından Güneş gibi doğan bir lideri anlatacağım. Belçikalı aydın Daniel Dumoulin’in sözünde olduğu gibi; Türkiye Atatürk’ü Allah’a borçlusun. Geri kalan her şeyi de Atatürk’ dedi.

Rotaryenler Büyük Taarruz Yürüyüşünde

26 Ağustos’taki Zafer yürüyüşü öncesi Milli Kütüphane’de yapılan söyleşinin ardından Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Serdar Durusüt, “Tam 100 yıl önce topraklarını savunmak zorunda kalan aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha anarak, ruhlarını yad ederek, aynı duyguları hissetmek üzere Şuşut’tan Kocatepe’ye doğru yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.