Milli mücadele 100 yaşında

Milli mücadele 100 yaşında

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

81 ilden gençlerle İstanbul’dan yola çıkan Piri Reis Gemisi’ni Samsun’da Başkan Erdoğan karşılayacak. 82 milyonun kenetleneceği törenlerde görkemli ışık, sahne ve dans şovları nefes kesecek

Gazi Mustafa Kemal'in 100 yıl önce bağımsızlık ateşini yaktığı Samsun, Cumhuriyet tarihinin en büyük ve görkemli kutlamalarına sahne olacak.

Devletin zirvesinin katılımı ile gerçekleşecek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamasında milli mücadele ruhu yeniden canlanırken 82 milyon birlik ve beraberlik çemberinde kenetlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam Kurtuluş Savaşı kahramanlarının aileleri ile gençlerin buluşacağı iftar programına katılacak. Samsun'daki görkemli kutlamada devlet erkanının yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yer alacak.

ERDOĞAN KARŞILAYACAK

MILLI Mücadele'nin yüzüncü yılı için muhteşem anma etkinlikleri düzenlenecek. Türkiye'nin dört bir yanından gençlerin içinde bulunduğu Piri Reis gemisi 16 Mayıs'ta İstanbul'dan Samsun'a hareket etti. Bugün Erdoğan tarafından karşılanacak 200 genç 81 ili temsil ediyor. Gemiyle Samsun'a gelen gençler Samsun'dan sonra tarihte önemli yeri olan Kurtuluş Savaşı'nın sembol şehirlerinden Amasya, Sivas ve Erzurum hattında da etkinliklere katılacak. Gün boyunca Türk yıldızları Samsun semalarında gösteri yapacak.

"1919-BITMEYEN YOLCULUK"

100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında "1919-Bitmeyen Yolculuk" isimli bir sahne ve dans gösterisi de sahneye konulacak. Başkan Erdoğan'ın da izleyeceği gösteride Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı askerleri de sahne alacak. Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleşecek gösteride izleyicileri 16 Türk Devletini simgeleyen kıyafetler giyen Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndan 40 asker karşılayacak. Milli Mücadele ve Türk tarihinin anlatılacağı gösteride, sahnede Bandırma Vapuru da yüzdürülecek.

Gösteri, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gitmek üzere bindiği Bandırma Vapuru'nda başlayacak. Gösteride Mustafa Kemal'in yanı sıra 4. Murat ve Vahdettin gibi figürler de rol alacak.

600 SANATÇI SAHNE ALACAK

Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun ilk kez aynı sahnede buluşacağı gösteride, 600'ün üzerinde dev bir kadro sahne alacak. Gösteriyi Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya Sargın sahneye koyuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.