Milli sporculara spor tesisi ve dil desteği

Milli sporculara spor tesisi ve dil desteği

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Mistral Carrera ve British Town , milli sporcuların spor tesisi kullanımı ile İngilizce dil eğitimi hedefleriyle bir protokol imzaladı.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve Mistral Carrera ve British Town Dil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahramaner tarafından imzalanan protokol sayesinde uluslararası alanda ülkemizi temsil eden ve edecek olan milli sporcular ile Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM), Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) sporcuları, 12 ay boyunca hem Mistral Carrera’nın tesisini kullanabilecekler hem de ihtiyaç duydukları İngilizce dil eğitimini British Town uzmanlığı ile sağlayacaklar.

Melih Kahramaner, ülkemizin milli ve olimpiyatlara hazırlanan başarılı sporcularına katkı vermekten dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Başarının geldikten sonra ödüllendirilmesinden ziyade başarıya giden yolda sporcuların desteklenmesi gerektiğine belirten Kahramaner, “Uluslararası spor arenasında adından söz ettiren tüm ülkelerde başarı elde etme potansiyeli vadeden sporcular, bu uzun ve zorlu yolda desteklenerek başarıya ulaştırılıyorlar. Bizde ise başarı geldikten sonra destek olma gibi bir durum söz konusu. Bu algının değiştirilmesi gerektiğinden hareketle olimpiyatlara hazırlanan, milli formayı terleten, ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanan sporcularımıza tesisimizin olanaklarını yararlandırmaktan, başarıya giden yolda onlara küçük de olsa katkı koyabilmekten dolayı biz de gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

protokol.jpg

Kahramaner: “İngilizce sporda da evrensel dil”

Özellikle uluslararası müsabakalarda, organizasyonun yapıldığı ülkeden bağımsız olarak sporcuların evrensel dilinin İngilizce olduğuna dikkat çeken Kahramaner, “İngilizce, sporcuların rakipleri ve hakemlerle iletişiminde tek evrensel dil. Sporcularımız için uluslararası sponsorlardan, basın ile diyaloglarına kadar İngilizce son derece gerekli. Bu anlamda British Town Dil Okulları ile sporcularımızı İngilizce eğitimi anlamında da desteklemek istedik. Bize bu imkanı verdiği için İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne de teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.