Milli tenisçi ikinci tura yükseldi

Milli tenisçi ikinci tura yükseldi

Senenin ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık elemelerinde mücadele eden milli tenisçimiz Zeynep Sönmez ikinci tura yükseldi.

Melbourne’da gerçekleşen Avustralya Açık elemelerinde kariyerinde ilk kez mücadele eden 21 yaşındaki milli tenisçi Zeynep Sönmez, ilk turda karşılaştığı Çinli tenisçi Xiaodi You’yu 7-5, 6-2’lik setlerle yenerek kariyerinin ilk slam galibiyetini de elde etmiş oldu.

zeynep-sonmez-7.jpg

Çinli tenisçi karşısında ilk sette 4-0 öne geçen temsilcimiz altıncı oyunda servisini kırdırdı. Zeynep rakibinin 3 oyunluk serisini kendi servisinde kırarak skoru 5-3’e getirdi. Dokuzuncu oyunda ikinci servis kırma puanını değerlendiren Çinli raket oyunları eşitledi. Maçın en uzun oyunu olan 12. oyunda 31 puan oynandı ve bu oyunda 13 kez beraberlik yaşandı, Zeynep 7 servis kırma puanı çevirdi ve 7. set puanını değerlendirdi ve ilk sete 7-5 ile noktayı koydu.

Çekişmeli geçen ilk setin ardından ikinci setin üçüncü oyununda servis kıran Zeynep, yedinci oyununda bir kez daha servis kırdı temsilcimiz takip eden servis oyununda bulduğu ikinci maç puanını değerlendirdi ve elemelerde ikinci tura adını yazdırdı.

Zeynep elemelerin 2. turunda 13 numaralı seri başı Sırp raket Olga Danilovic ile karşılaşacak. Kariyerinde 93 numaraya kadar yükselen Danilovic elemelerin ilk turunda Iryna Shymanovich’i 6-2, 6-0 mağlup etti. Sönmez-Danilovic karşılaşması 11 Ocak Perşembe günü TSİ yaklaşık 08.00’de başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.