Milliyetçi Hareket Partisi'nden CHP'ye sert tepki!

 Milliyetçi Hareket Partisi'nden CHP'ye sert tepki!

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, açıklamalarda bulundu.

CHP’ye ilişkin açıklamalarda da bulunan Yalçın, “Karşımızda ise sürekli MHP muarızlığı ve aleyhimizde toplum mühendisliğiyle vakit harcayan CHP ile devşirmeleri vardır. Dış politikada, bölgesel ve uluslararası konularda Türkiye’nin kazanımları hükümetin ve Cumhur İttifakı'nın hanesine yazılmasın diye bile bile yanlışı savunan bir muhalefet partisi ile yancıları ve yemlemeleri vardır. CHP’yle beslemelerini ülkesinin çıkarlarını değil, partinin ve parti yöneticilerinin oy kaygılarıyla siyasi beklentilerini esas alan bir zihniye esir almıştır. CHP ile hempaları çözüm değil, sorun ve kaos üretme peşindedir. Türkiye’nin savunma sanayiinde sağlıkta geldiği alkışlanacak noktalar bile görmezden gelinmekte, her vesileyle eleştiri yağmuruna tutulmaktadır. CHP ve alkışçı korosu; hukuk yerine sokağı tercih edenlerle, baroları ve bazı meslek kuruluşlarını politbüroya çevirenlerle birliktedir. Bremen mızıkacılarından farksız olan bu koro, yasanın tanıdığı hakları bir kenara bırakıp sözde hak ve adalet arayışı iddiasıyla beyni ve aklı yerine yumruklarını ve bacaklarını kullanmaktadır. Hukukun üstünlüğünü temin yerine kaba kuvvet ve şiddet peşindeki malum koro, diyalog ve demokratik katılımı terk etmiştir. Nefesleri ve dilleri tehdit ve şantaj kokmakta, eylemlerinden hırs, tahakküm ve intikam taşmaktadır. Oysa demokrasi diyalog ve çözüm arama rejimidir. Diyalog, istişare ve barış iklimi yerine dayatmayı ve zorbalığı yeğleyenler, demokrasi düşmanı, dikta ve tiranlık yanlısı demektir. CHP ve tilmizlerinin bir yandan otoriter rejim eleştirisi getirip diğer yandan sosyal barışa zarar veren kaotik eylemler düzenlemeleri, aslında otoriterlik ve dayatmacılık temayülünün işaretleridir” dedi.

“Yasalaşan çoklu baro düzenlemelerine CHP ve yandaşlarıyla baroda yuvalanan Marksistlerin verdiği tepkiler antidemokratiktir”

CHP’nin “çoklu baro” düzenlemesine gösterdiği tepkiyi de eleştiren Yalçın, “Demokratik rejim içinde hak aramanın ilk yolu, sokağa inip güç gösterisi yapmak değildir. Sözgelimi, TBMM’den geçerek yasalaşan çoklu baro düzenlemelerine CHP ve yandaşlarıyla baroda yuvalanan Marksistlerin verdiği tepkiler antidemokratiktir. Yüce Meclisin milli iradeyi yansıtan yasama gücüne saygısızlıktır. Halkın vekaletini vererek haklarını savunmasını istediği insanların kendi haklarını sokakta, adliye koridorlarında militanca sloganlar atarak aramaları, baro düzenlemelerinin ne kadar yerinde olduğunu ortaya koymuştur. Hukuk yolları, demokrasinin araç ve teamülleri, diyalog kanalları işletilmeden sokakta hak aramanın hukuk adamının en son düşüneceği çare olduğuna dair görüşlerin yerleştiği kamuoyunda, malum eylemler karşısında yasal düzenlemelerin haklılığına dair öngörüler güçlenmiştir. ‘Eğer hukuk adamı sokağa indiyse ülke yakılıp yıkılmış, demokratik rejim çökmüş demektir’ düşüncesindeki Türk toplumu, her şeyin yerli yerinde olduğu gerçeği karşısında barolara ve bazı meslek odalarına yuvalanan Marksist zihniyetin neleri yok ettiğini daha net gözlemlemiştir. 70’li yıllarımızı heba eden örgütlü sosyalist fraksiyonların kaba kuvvet, tedhiş ve güç gösterisi kokan militanlık yöntemlerinin sözde hukuk adamları marifetiyle adliye koridorlarında hoyratça sergilenmesine şahit olunmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.