Milyonlarca Facebook hesabı çalındı!

Milyonlarca Facebook hesabı çalındı!

Facebook çeşitli saldırı haberleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. BBC Rusya’da yer alan bir habere göre milyonlarca kişinin Facebook hesabı çalındığı açıklandı!

Popüler sosyal medya platformu yeni bir güvenlik açığı ile gündemde. Rusya’da yayınlanan bir habere göre bilgisayar korsanları ellerinde 120 milyon kullanıcının özel bilgileri olduğunu iddia ettiler.

Ayrıca bu iddiayı daha da ciddi hale çeviren  bilgisayar korsanları 81 bin kişinin özel konuşmalarını da internette paylaştılar. Ele geçirildiği iddia edilen 120 milyon Facebook hesabı ise Rusya ve Ukrayna vatandaşlarına ait olduğu belirtiliyor. Bu konu hakkında paylaşılan bir raporda ise aralarında İngiltere, Brezilya ve ABD gibi ülkelerdeki kullanıcıların sosyal medya hesaplarının da çalındığı özellikle vurgulandı.

Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların hesapların ele geçiren bilgisayar korsanlarının paylaşmış olduğu 81 bin mesajın içerisinde bazı kullanıcılar, ile iletişime geçen BBC Rusya muhabiri ise paylaşılan mesajların kullanıcılara ait olduğunu da doğruladı.

Görünen o ki popüler sosyal medya platformu, yeniden ciddi bir saldırı ile baş başa olabilir. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda yaşanılan gelişme ile birlikte 50 milyon kişinin hesaplarının çalınması ile gündem konusu haline gelmişti.

Söz konusu olay sonrasında ciddi bir kullanıcı kaybı yaşayan sosyal medya platformunun güvenirliği de oldukça tartışılmıştı. Peki biz de size soruyoruz. Sizce son zamanlarda gündemden düşmeyen sosyal medya platformu ne kadar güvenli? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.