Milyonlarca Instagram şifresi güvende değil!

Milyonlarca Instagram şifresi güvende değil!

Facebook daha önce kullanıcılarının şifrelerini düz metin olarak saklaması ile gündeme gelmişti. Şimdi de Instagram şifresi skandalı gündemde. 

Bazı Instagram kullanıcılarının şifresi düz metin olarak saklanıyor. Bunu daha önce Facebook‘ta duymuştuk. Bu arada Facebook’un Instagram’ın da sahibi olduğunu tekrar hatırlatalım.

Instagram şifresi skandalı için Facebook iletişime geçecek!

İlk etapta on binlerce şifrenin düz metin olarak saklandığı bilgisi ortaya çıktı. Ancak aradan keçen kısa sürenin ardından bu sayı milyonlara ulaştı. Facebook, 2012 yılından beri bazı şifrelerini düz metin olarak kaydediyordu. Durum ocak ayının sonunda farkedildi ve şirketten yapılan açıklamaya göre mart ayında sorun çözüldü.

Facebook şifrelere erişim olayının araştırıldığını ancak kötüye kullanıma dair hiçbir kanıt olmadığını açıkladı. Ayrıca hiçbir şifrenin dışarıya sızdırılmadığını da söyledi. Bir Facebook sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, depolanan daha fazla şifre olduğunu net bir çekilde duyurdu.

Facebook, güvenlik konularıyla ilgili kötü bir yıl geçirdi. Şu sıralar güvenlik açıkları kapatmak için çabalıyor. Facebook, Instagram şifresi uygun olmayan şekilde depolanan kişilerle iletişim kuracağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.