Mimarlar, Torbalı’nın geleceği için yarışacak!

Mimarlar, Torbalı’nın geleceği için yarışacak!

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un Torbalı’ya kazandırmak istediği kent meydanı, pazaryeri ve yeni belediye binası hazırlığı için yarışma takvimini açıkladı. 

Nüfusu 200 bine dayanan ilçenin aynı zamanda ileriye dönük en az 50 yıllık trafik, kent yaşamı ve otopark sorununu da çözecek olan bu adımlar için Başkan Uygur’un talimatları ile uluslararası bir proje yarışmasının gerçekleşmesine karar verilmişti. Cuma günü resmi gazetede yayınlanacak olan ilan ile birlikte süreç resmen başlayacak. 13 Ocak 2020 tarihi sorular için son gün olarak belirlenirken, cevapların ilanı ise 20 Ocak 2020’de yayınlanacak. Projeler 17 Mart 2020’de ise teslim edilecek. Jüri değerlendirme ve sonuçlandırma ise teslim tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yapılacak. Sergi ve kolokyum yeri ve tarihi, yarışma sonuçlarının ilanıyla birlikte duyurulacak.

İNTERNET SİTESİNDEN TAKİP EDİLEBİLECEK

Torbalı Belediyesi Belediye Hizmet Binası, Pazaryeri ve Otopark ile Yakın Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması’nın takvimi belli oldu. 17 Mart 2020 tarihine kadar, Türkiye genelindeki mimarlar en özel projelerini Torbalı için hazırlayacak. Alanında önemli işlere imza atan ve ulusal-uluslararası birçok prestijli ödülün sahibi olan jüri ekibi tarafından değerlendirilecek olan projeler arasından en işlevlisi seçilecek. Cuma gübü resmi ilan yoluyla duyurulacak olan ulusal yarışmaya başvurular rumuzlarla gerçekleşecek. www.yarisma.torbali.bel.tr adresinden de aşamaları ve yarışmayla ilgili tüm detayları öğrenebilecek olan mimarlar için, Türkiye’deki tüm mimarlar odalarına yarışma ile ilgili detayların yer aldığı afişler gönderilecek.

0-(4)-016.jpg

ÇOK YÖNLÜ, ÖZGÜN VE İŞLEVSEL

Yarışmanın amacı ile ilgili açıklamalarda bulunan Torbalı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Çiçek Gültekin Elbir, “Bu yarışma ile Torbalı’da yeni bir kent merkezi oluşturulmasına yönelik; Torbalı Belediyesi Hizmet Binası ile birlikte kapalı otopark gereksinimini karşılayacak, ayrıca haftanın bir günü ilçe pazarının kurulacağı, haftanın altı günü ise bir kent meydanı karakterine sahip olacak mekânları içeren çok yönlü, özgün ve işlevsel projelerin elde edilmesi amaçlanmıştır” dedi. Açıklamalarını sürdüren Çiçek, “Söz konusu alan konum ve önem açısından ilçenin kimliğine katkı sağlayacak kamusal alanların başında gelmektedir. Yarışma sonucunda, söz konusu alanda güncel, işlevsel, gece ve gündüz sürekli kullanım alternatifleri yaratan, çevresiyle güçlü ilişkiler geliştiren, kentsel yaşam kalitesine katkı sağlayan; mimarlık, şehircilik, peyzaj mimarlığı ve tüm mühendislik alanlarında çağdaş ve ekonomik çözümler öneren disiplinler arası bir bakış açısıyla geliştirilen projelerin elde edilmesi amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.