Minik Bilim Kahramanları fuarizmir’de

Minik Bilim Kahramanları fuarizmir’de

Minik Bilim Kahramanları 14 Nisan Cumartesi günü fuarizmir’de buluşacak.

Minik Bilim Kahramanları 14 Nisan Cumartesi günü fuarizmir’de buluşacak. First Lego League Jr.- 4. Türkiye Fuarları kapsamında yapılacak etkinliğe 6-10 yaş arası çocuklar lego setleriyle ürettikleri “Suyun Macerası” temasına uygun projelerle katılacak. 

Dünyanın en büyük çocuk organizasyonlarından biri olan, her yıl yeni ve heyecan verici bir konu, eğlenceli ve yaratıcı çözümlerle dikkat çeken First Lego League Jr. bugüne kadar 41 ülkeden 68 bin çocuğu buluşturdu. Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla 2014 yılından beri düzenlenen etkinliğe 6-10 yaş arası çocuklar yer alıyor. 

20 takım fuarizmir’de buluşacak 

FLL Jr.’da çocuklar mekanik Lego setlerini kullanarak temaya uygun tasarladıkları model ile birlikte yaratıcı çözüm önerileriyle etkinliğe katılacak. Türkiye’de 24 Mart – 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında 10 farklı kentte düzenlenecek 24 fuar sonunda toplam 380 takım bir araya gelecek. Fuarizmir’de 14 Nisan 2018 tarihinde yapılacak etapta 20 takım olacak. 

Tema: “Suyun Macerası” 

Fuara katılan takımlar koç ve danışmanlar rehberliğinde proje geliştirme sürecini öğreniyor. Çocuklar bu yılki tema kapsamında suyun nereden geldiği, kendilerine nasıl ulaştığı, temiz olup olmadığı, suyun akıllıca kullanmanın neden önemli olduğu gibi sorulara çözüm aradı. Suyun yolculuğunun bir bölümünü iyileştirmek için kendi çözümlerini hareketli bir Lego modeli üzerinden tasarlayan çocuklar, projelerini paylaşacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.