Minik öğrenciler Mevlana’yı sözleriyle andı

Minik öğrenciler Mevlana’yı sözleriyle andı

Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete minikler kartondan yaptıkları semazen başlığı ile geldi.

Hayatının son dönemini Konya’da geçiren ünlü İslam düşünürü ve mutasavvıf Muhammed Mustafa Celaleddin-i Rum-i yani halk arasında bilinen adıyla Mevlana, ölümünün 746. yıldönümünde tüm yurtta ve dünyada düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor.Mevlana’yı anma etkinlikleri kapsamında Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu’nu ziyaret eden Soylu Anaokulları Plus’ın minik öğrencileri hem öğrendikleri Mevlana sözlerini söyleme hem de kendileri için hazırlanan sema gösterisini izleme fırsatı buldu.

İlk kez minikler misafir oldu

Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete minikler kartondan yaptıkları semazen başlığı ile geldi. Minik öğrenciler, hoşgörü ve barışın sembolü Mevlana’nın tüm insanlığa armağan ettiği ünlü sözlerini tek tek okudular. Miniklerin mini gösterisi karşısında duygulanan Başkan Mehmet Aydoğan, “İlk defa federasyonumuza bu kadar minik misafirler geldi. Onur duydum, çok mutlu oldum. Çocuklara bu yaşta manevi değerlerine sahip çıkmasını sağlayan ve öğreten okulumuzu kutluyorum. Temennimiz tüm çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bireyler olarak toplumdaki yerlerini almalarıdır. Bu vesileyle bizleri ziyaret eden okulumuza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

İşimizin öneminin farkındayız

Çocuklara kendi kültürlerini tanıma ve öğrenme ortamını düzenledikleri gezilerle sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Soylu Anaokulları Plus’ın Kurucusu Dilek Soylu, Mevlana’yı Anma Haftası dolayısıyla gerçekleştirdikleri KONFED gezisinin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Özellikle yapılan sema gösterisini hayranlıkla izlediğini belirten Dilek Soylu, “Biz çocuklarımıza bu yaşlarda ne verirsek hayatları boyunca unutmayacaklarını biliyoruz. Bu yüzden işimiz çok önemli. Ciddiye alınması ince düşünülmesi gerekiyor. Çocuklarımıza başta ülkemizin kurucu değerleri olmak üzere tüm kültürel zenginliklerimizi anlatma çabası içindeyiz. Bir çocuğumuzun bile hayatına dokunabilirsek kendimizi başarılı sayacağız” diye konuştu.
img_9183.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.