Minik Ressam Ege Üniversitesi'nde

Minik Ressam Ege Üniversitesi'nde

İzmir’in Urla İlçesi’nin Özbek Mahallesi, Özbek İlkokulu üçüncü sınıfta öğrenim gören minik Nurhal ikinci resim sergisini Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu’nda açtı.

8 Yaşındaki Nurhal Yarka ilk resim sergisini  23 Nisan günü Özbek Mahallesi’nde açtı.  Serginin fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması sonucu Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu Öğretim  Görevlisi İnci Bağdatlı tarafından ikinci sergisini açmak  üzere Ege Üniversitesine davet edildi.

Nurhal:’’ Bir yıldır resim çizmekle uğraştığını ve resimlerinin bu kadar ilgi görmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, Ege Üniversitesi Emel Akın M.Y.O  hocalarına teşekkürlerini iletti. Sokakta açtığı sergisinin dikkat çekmesinin onu çok sevindirdiğini ve daha da güzel resimler çizeceğini sözlerine ekledi.

Nurhal Yarka’nın anne ve babası Şerife Yarka ve Fuat Yarka :‘’Biz kızımızı her konuda destekliyoruz, kendisinin gelişiminde de neler gerekiyorsa yapmaya hazırız. Onun başarısı bizi de gururlandırdı. Bu konuda kızımıza yardım eden ve destek olan Urla Özbek  Mahallesi Muhtarı Işıl Erdoğan’a ve Müdür Yardımcısı Selma Yanık’a çok minnettarız’’dediler.

Özbek İlkokulu Müdür Yardımcısı Selma Yanık: ‘’ Nurhal’ın bu başarısı diğer öğrencilerimize örnek olması açısından çok güzel bir durum ve bu başarının bir sonucu olarak Urla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aldığı karar ile Urla Özbek Mahallesindeki tüm ilkokullarda öğrencilere resimler çizdirip, Ege Üniversitesi’nde sergilenmesi kararı alındığını ifade ederek   Nurhal’in cesaretine ve özgüvenine sonuna kadar destek olacağını’’ söyledi. (GE-RE-BB/OK)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.