MİNİK RESSAMLAR SERTİFİKALARINI ALDILAR

MİNİK RESSAMLAR SERTİFİKALARINI ALDILAR

Folkart Gallery’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği ücretsiz resim kursuna katılan 150 minik ressam düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Folkart Gallery’nin çocuklar için bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği ücretsiz resim kursu renkli görüntülerle sona erdi. Kursa katılan 150 minik ressam törenle sertifikalarını aldı. Bu yılki teması “Biz Düş Gezginiyiz…” olan kurs süresince 5-10 yaş arası çocuklar, resim eğitimi aldı. Düşlediklerini kâğıda geçiren çocuklar, ortaya koydukları ürünlerle herkesi büyüledi. Çocuklar ayrıca resimlerini de şiir haline getirdi. Sertifika töreni öncesinde Yazar Ahmet Öner, “Beybabadan Masallar” adlı kitabını çocuklar için imzaladı. 


Sosyal sorumluluk projeleriyle ilklere imza atan Folkart Gallery, resim kurslarının 4’üncü dönemini kursiyerlerin resimleriyle açılan sergiyle tamamladı. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilki 2015 yılında düzenlenen kurs, bu yıl 20 Haziran’da başladı. Her yıl yoğun ilgi gören kursta, bu yıl 150 çocuk resim eğitimi aldı. 2015 yılından günümüze kadar Folkart Gallery, 600 çocuğa sanatı sevdirmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak adına eğitim vermiş oldu. 


Minik ressamlar, gözlem yapmayı, kağıtları, malzemeleri tanımayı ve kullanmayı öğrendikleri kurs süresince; pastel, akrilik ve suluboya ile çalışmalar yaptı. Ayrıca minikler oyun hamuru ile istedikleri figürleri yapmak için de çalıştı. Kurs sezonunun sona ermesiyle de Folkart Gallery’de sertifika töreni düzenlendi. Tören nedeniyle çocukların kurs süresince yaptıkları resimlerden oluşan bir de sergi açıldı. Sergiyle de minik kursiyerler eserlerini ailelerine sergiledi.
Törende konuşan Folkart Gallery Genel Koordinatörü Fahri Özdemir, kursu tamamlayan kursiyerlere sadece sertifika vermedikleri ayrıca onlar adına bir de ağaç diktiklerini kaydetti. Özdemir, “Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ın çocuklar için düzenlediğimiz bu kursu çok önemsediğini ve bundan sonraki süreçte de çocukları için her türlü desteğini sürdüreceğini belirtmek istiyorum. Bizim amacımız gelecekteki genç arkadaşlarımıza ışık olabilmek için bir adım atmak. Umarım yoları açık olur ve geleceğin sanatçılarından olurlar” diye konuştu. 


Minik kursiyerlere sertifikaları Folkart Gallery Genel Koordinatörü Fahri Özdemir ve ressam Hale Gökalp Sezer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.