“Minikler, çok güzel eserler ortaya koydu”

“Minikler, çok güzel eserler ortaya koydu”

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencilerinin Ressam Merve Turan’ın eserlerini çocuk gözüyle yorumlandığı “Resim Sergisi” Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Merkezi’nde açıldı.

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri her yıl sanat çalışmaları kapsamında bir konu ya da ressam konusunu işliyorlar. Bu yıl çağdaş sanatın genç temsilcilerinden Merve Turan'ı tanımaya çalışan, resimlerini inceleyen, kullandığı renkleri ve stilini öğrenen öğrenciler "Siz olsaydınız resimleri nasıl çizerdiniz?" sorusuna yanıt olarak yaptıkları resimleri sergilediler.Serginin açılışına Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şemsi Yazıcı, Ressam Merve Turan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Her yıl ünlü bir ressamın resimlerinin Küçük Şeyler Anaokulu öğrencilerine gösterilerek çocuklardan bu resimlerden çıkarımlar yapmaları isteniyor. Minikler bu resimlerden esinlenerek kendi resimlerini yapıyor.  Bu yıl, genç Ressam Merve Turan’ın çizdiği üç tablo seçilerek, çocuklara sunuldu. Çocukların yaptıkları resimler Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışında konuşan Prof. Dr. Yazıcı, “Bir sanatçı belirledik ve bu sanatçının resimlerini çocuklara gösterdik. Dedik ki kim yapmış olabilir bu resimleri. Ne anlatmış olabilir,  hangi renkleri kullanmış olabilir, sen olsaydın bu resmi nasıl yapardın. Sorduğumuz bu sorular sayesinde çocukların hem cevaplarını alıyoruz hem perspektiflerini  hem sorgulamalarını hem fark etmelerini hem de gördüklerini bir kâğıda resmetmelerini istedik. Ortaya çıkan eserlerin inanılmaz olduğunu gördük. Artık bu resim sergisini uluslararası sergilere açmalıyız gibi bir hissiyata kapıldık. Bu sergimiz böyle doğdu’’ diye konuştu.

Çocuklarla çalışma olanağı sunulduğu için çok memnun kaldığını ifade eden  Ressam Merve Turan, “Benim işlerimden bir tanesinin seçilip çocuklara yorumlatılması çok hoşuma gitti. Çocuklar çok güzel eserler ortaya koydular. Çok ama çok etkilendim. Hatta hemen hemen hepsinin fotoğrafını çektim. Belki bazılarını kopyalayabilir resmi yeniden yapabilirim" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.