Minikler, 'Kahramanlarımız' Oldu

Minikler, 'Kahramanlarımız' Oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile yakın silah arkadaşları, Konak Necatibey İlkokulu 1-C sınıfı öğrencileri tarafından hayata döndü.

Her biri tarihimizde önemli bir yer tutan ismin yerine geçen minikler, tarihteki unutulmaz isimleri bir kez daha bizlere hatırlatırken velileri de gururlandırdı. Proje uygulayıcısı ve aynı zamanda 1-C sınıfı öğretmeni Fadime Bilir, 23 Nisan’ın 100’üncü yılına yakışır bir etkinlik yapmak için yola çıktıklarını söyledi.

SANATÇILARDAN EFELERE

Çocuklara 23 Nisan’ı armağan eden Atatürk’ün yanı sıra yakın silah arkadaşları İsmet İnönü, Kazım Karabekir, Salih Bozok gibi isimleri de canlandırdıklarını kaydeden Fadime Bilir, “Türkiye Cumhuriyeti tarihine sanatıyla, şiirleriyle, müziğiyle, filmleriyle, tüfeğiyle, yaptığı ilklerle adını altın harflerle kazımış olan İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy, Sabiha Gökçen, Afife Jale, Nazım Hikmet Ran, İdil Biret, Ahmet Adnan Saygun, Hasan Tahsin, Nezahat Onbaşı, Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe’yi de bu vesileyle bir kez daha yad etmek ve şükranlarımızı sunmak istedik” dedi.

0-(8)-052.jpg

EVLERİNDE HAZIRLANDILAR

Necatibey İlkokulu Müdürü Aslı Esra Kaplan ise öğrencilerinin büyük bir özveriyle bu önemli güne evlerinden hazırlandıklarını belirtti. Kaplan, “Koronavirüs nedeniyle öğretmenlerimiz tarafından online olarak bugüne hazırlanan öğrencilerimiz hem bizleri hem de velilerimizi gururlandırdı. 23 Nisan’ın 100’üncü yılında Atamızın arkadaşlarını ve tarihimize yön verenleri de anmak büyük bir mutluluk. Necatibey İlkokulu olarak Bayrak, Millet, Vatan, Milli Marş, Atatürk, Hak, Hukuk, Adalet konularında kimseye taviz vermeyen; erdemli, ahlaklı ve tüm insani değerleriyle hayatın peşinden koşan nesiller yetiştirmek için varız” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.