Minikler, Yerli Malı Haftasını kutladı

Minikler, Yerli Malı Haftasını kutladı

Tarihi, Birinci Dünya Savaşı yıllarına uzanan Yerli Malı Haftası tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Özellikle okul öncesi eğitim kurumlarında bulunan çocuklara, öncelikli olarak yerli mallarının kullanımı konusunda bilinçlenmeleri için etkinlikler hazırlanıyor. Soylu Anaokulları Plus’ın minik öğrencileri de annelerinin yapmış olduğu birbirinden güzel ürünlerle Yerli Malı Haftası’nı okullarında kutladı. Okudukları şiirlerle bu özel günün önemini anlayan minik öğrenciler hep birlikte yerli üretim damgası bulunan ürünleri tükettiler. Okulun öğretmenleri tarafından güne özel olarak hazırlanan yerli mallarının barkod numarasının başlangıcı olan 869 sayısı ile görsel bilinç amaçlandı.

Türkiye’nin geleceği kadar önemli

Toplumlarda tutum ve yatırım alışkanlığının küçük yaşlarda kazanıldığını ifade eden Soylu Anaokulları Plus’ın kurucusu eğitimci Dilek Soylu, Yerli Malı Haftası’nı idrak edilmesini Türkiye’nin geleceği olarak gördüklerini söyledi. Türkiye’nin çok sayıda yöresel ve yerli ürüne sahip olduğunu hatırlatan Dilek Soylu, “Bu ürünlerimizin gelecek nesillere aktarılması ve tanıtılması için etkinlikleri sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz hafta boyunca yerel başta gıda olmak üzere tüm ürünlerimizi tanıma imkanı buldu. Okul olarak ülkemizin geleceğini ilgilendiren tüm özel gün ve haftaları öğrencilerimize anlatmaya ve öğretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.