Miniklerden çevre dostu etkinlik

Miniklerden çevre dostu etkinlik

İzmir'in Karaburun ilçesindeki ilkokul öğrencileri, çevreye ve doğaya olan ilgi ve bilinci artıran çevre etkinlikleri gerçekleştirdi. Öğrenciler; sahil ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdi.

'Çevre Dostu 1000 Okul Projesi' kapsamında bir dizi çalışma gerçekleştiren Karaburun İlkokulu yönetimi, ilk olarak İlçe Tarım Müdürlüğünden gelen ziraat mühendisleriyle birlikte; İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Aytaç'ın da katılımıyla, delice zeytin aşılama etkinliği gerçekleştirildi. Sonrasında belirlenen bir alana öğretmenlerinin rehberliğinde öğrenciler; limon, domates, biber, marul, çilek, fesleğen, salatalık, bamya gibi sebze ve meyve fideleri dikti. Bir diğer etkinlikte öğrenciler; yine öğretmenlerinin rehberliğinde, kökten ayırma yöntemiyle çiçekleri nasıl çoğaltabileceklerini de uygulamalı olarak öğrendi.

img-20220528-wa0029.jpg

Bir başka çalışmada öğrenciler; sahil ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdi. Çevreye ve doğa dostu öğrenciler, okullarının duvarlarını da projeye uygun olarak resimler çizdi. Doğa dostu çocukların bu çalışmaları, büyüklerinin beğenisini topladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.