Miniklerden Zübeyde Anne'ye Mektup

Miniklerden Zübeyde Anne'ye Mektup

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği ile işbirliği yapan Karşıyaka Belediyesi, Anneler Günü öncesinde minik öğrencileri Zübeyde Ana'yla buluşturdu. “Zübeyde Anneme Mektubum Var” yarışması kapsamında kompozisyonlar ve şiirler yazıldı. Anıt Mezar'da d

e84f3545-9595-494d-b4e9-d882b616a434ÖRNEK YARIŞMA

Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü ile Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği tarafından düzenlenen “Zübeyde Anneme Mektubum Var” yarışması sonuçlandı. Yaş grubuna göre 3 kategoride gerçekleşen yarışmaya 80 öğrenci katıldı. Ödül töreni ise Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nda yapıldı. Hem minik öğrenciler hem de aileleri katıldı.

 

DUYGULANDIRAN MEKTUPLAR

Yazılarını ve kompozisyonlarını Zübeyde Ana'ya getiren öğrenciler, mezara karanfiller bıraktı. Başkan Akpınar "Zübeyde Ana’ya yazılan mektuplar çok değerli mektuplardır. Ülkenin kaderini değiştirecek bir lideri dünyaya getiren Zübeyde Ana’ya duygulu mektuplar yazan çocuklar, Atatürk ilkelerinin en büyük savunucusu olacaktır. Tek dileğimiz var, analar artık ağlamasın. Kadınlara yönelik her türlü baskı ve saldırılar son bulsun” dedi.

 

MİNİKLERE ALKIŞ

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu da katkıları nedeniyle jüri üyeleri ile Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür etti. Yarışma sonucunda dereye girenlere hediyeler verildi. Mektupları kaleme alan öğrenciler törene katılanlar tarafından alkışlanarak kutlandı.

 

YARIŞMA SONUÇLARI

  1. ve 4. Sınıflar

Birinci: A. Cansın Kısbiç

İkinci: Muhammet Başar Özcan

Üçüncü: Yiğit Çalışkan

 

  1. ve 6. Sınıflar

Birinci: Meltem Ulugölge

İkinci: Zeynep Koç

Üçüncü: Rümeysa Kızılkaya

 

  1. ve 8. Sınıflar

Birinci: Serra Sultan Sayaz

İkinci: Yağız Kart

Üçüncü: Yaren Taşar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.