Miniklere İş Güvenliği Eğitimi

Miniklere İş Güvenliği Eğitimi

İŞ kazalarında Avrupa birincisi ve dünya üçüncüsü olan Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir’de örnek bir çalışmaya imza atıldı, geleceğin çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. İzmir merkezli Kariyer OSGB A.Ş, İzmir Bayraklı İlçe Milli Eği

Son dönemde önemi daha fazla anlaşılan iş sağlığı ve güvenliği konusunda İzmir'de örnek bir çalışma başlatıldı.Sektörün önde gelen firmalarından İzmir merkezli Kariyer OSGB, sadece çalışanlara değil; geleceğin çalışanlarına da iş sağlığı ve güvenliği bilinci verilmesi için eğitim camiası ile örnek bir işbirliği başlattı. Kariyer OSGB, Bayraklı’da bulunan Ömer Özkan İlkokulu’nda miniklere iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi verilmesini sağlarken, pek çok öğrenci hayatında ilk kez iş güvenliğinin vazgeçilmezlerinden olan baret takarak renkli görüntüler yarattı.
Sarıyer: Ağaç yaşken eğilir
 Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Bayraklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ferda Sarıyer, kendisinin de bu birimden sorumlu olduğunu hatırlatarak 8 aydır bu yeni alanda bilinç yaratmak için çalışma yürüttüklerini dile getirdi.
2012 yılında çıkan yasal düzenlemeleri de hatırlatan Sarıyer, “Biz de kamu kurumları özellikle de milli eğitim en fazla çalışana ve en fazla kişiye hitap eden bir bakanlık olarak burada bu alandaki eksikliğimizi tamamlamaya çalışıyoruz.
Hayatımızın her aşaması bizim için iş sağlığı ve güvenliğiyle doğrudan alakalı bu nedenle biz ‘ağaç yaşken eğilir’ anlayışından hareketle öncelikle ilkokullarımızın 4. sınıfı sonra da ortaokullarımızın ilk sınıfı olan 5. sınıflarda böyle eğitimlerin yararlı olacağını düşündük. Ben kendim de Gediz Üniversitesi'nde iş sağlığı ve güvenliği alanında yüksek lisans yapıyorum. Bu iş birliğini yapmak amacıyla bir araya gelirken bir sürü beyin fırtınası yaptık. Öğrencilerde bir farkındalık ve bilinçlendirme yaratmak için çalışıyoruz. Burada bizi yalnız bırakmayan Gediz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İSG Anabilim Dalından yüksek lisans programı öğretim görevlisi Bahtiyar Öztürk, Doktor Hasan Hüseyin Tokgöz, Kariyer OSGB Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Albayrak ve İşyeri Hemşiresine , Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün İş Güvenliği Uzmanı Aysun Uygur'a teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin özelliği Türkiye'de ilk olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda çocuklarımıza kapsamlı bir eğitim veriyor olmamızdır. Ömer Özkan İlköğretim okulu müdürümüze de bize kapılarını açtığı için teşekkür ediyorum” dedi.
İşin uzmanından dinlediler
Kariyer OSGB Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Albayrak da, bir ilke imza atmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Meslek seçerken doktor, öğretmen, pilot olacaksınız belki de ama içinizden iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışacaklar da olacaktır. Hepiniz ailesi ve öğretmenleri bir yerlerde çalışıyorlar. Her meslekteki insanların sağlığı ve güvenliği bizim için önemlidir. İş güvenliği uzmanı nedir? İş ortamlarındaki güvenlikten sokaklarda ayağımızın kayıp düşmesine kadar başımıza gelebilecek tüm olumsuzluklar bizi ilgilendiriyor. Ellerimizi nasıl yıkamamız gerekiyor? Hangi mikroplar nasıl bulaşır gibi sağlığımızı etkileyen durumlar da bizim alanımız.
Doktorlarımız, iş yerlerinde çalışan ailelerinizi muayene edip sağlıklı yaşamaları için önlemler alıp eğitim veriyorlar.
Bu eğitimin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğini düşündüğümüz için bugün sizlerleyiz. Sizlerde annenize, babanıza ve çevrenizdekilere bilgi verecek ve kendiniz de uygulayacaksınız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.