Misket Dikmen: Saldırılara Karşı Dimdik Ayaktayız

Misket Dikmen: Saldırılara Karşı Dimdik Ayaktayız

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınlayarak halkın bayramı kutladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, gençlerin ve tüm yurttaşların bayramını kutladı.

Dikmen mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir yeri olduğunu vurguladı. 97 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başlattığı “Kurtuluş ruhu”nun aradan geçen süreye karşın yok edilemediğini de belirten Dikmen, şunları söyledi:

Bu ruh ki, bizleri birbirimize bağlayarak güçlendiriyor. Mustafa Kemal, bu ülkenin kurucusudur. Bir ülkeyi köle olmaktan kurtararak ona özgürlük yolunu açmıştır. Şimdi, Atatürk ve arkadaşlarının bize bıraktığı eserin değerini daha iyi anlıyoruz. Onu yıkmaya, yozlaştırmaya, değiştirmeye çalışanlara karşı dimdik ayaktayız. Karşı devrime karşı halkımızı uyarmak gazetecilerin görevidir.

Biz de İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak Hasan Tahsin ruhuyla bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik saldırılara karşı dimdik ayaktayız.

Bu özel günler, bizleri birbirimize bağlıyor. Çarpıtarak gerçekleri unutturmaya ve örtmeye çalışanlara inat bugün Atatürk’ü bir kez daha saygıyla anıyoruz. Bayramı armağan ettiği gençlerin direndiklerinde neleri başardıklarını biliyoruz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız tüm ulusumuza kutlu olsun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.