MİT Kumpası soruşturmasında tutuklama

MİT Kumpası soruşturmasında tutuklama

Soruşturmada tutuklu sayısı 15'e yükseldi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), "7 Şubat MİT kumpası"na yönelik yürütülen soruşturmada, dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü B Büro Amir Yardımcısı Ayhan Albayrak, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs etmek" suçundan tutuklandı. 

FETÖ'nün, 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı MİT görevlilerini ifadeye çağırmasıyla kurduğu kumpas üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma sürüyor. 

Soruşturma kapsamında, dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü B Büro Amir Yardımcısı Ayhan Albayrak geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine sevk edilen Albayrak, savcılıkça, tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi. 

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince ifadesi alınan şüpheli Albayrak, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs etmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Albayrak’ın tutuklanmasıyla soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 15'e yükseldi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün, 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı ve bazı MİT görevlilerini ifadeye çağırmasıyla kurduğu kumpas üzerine başlatılan soruşturmada, aralarında FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, örgütün sözde "MİT imamı" Murat Karabulut, eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer, Serdar Bayraktutan, Oğuzhan Ceylan ve Erol Demirhan, eski savcılar Sadrettin Sarıkaya ve Bilal Bayraktar, gazeteci Mustafa Gökkılıç ile avukat ve eski MİT mensuplarının da aralarında bulunduğu 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Aralarında başka suçtan tutuklu bulunan eski emniyet müdürleri, gazetecilerin de bulunduğu 14 şüpheli çıkarıldığı mahkemelerde bu dosyadan da tutuklanmıştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.