Mithat Umutoğulları CHP İzmir İl Başkanlığı'na aday!

Mithat Umutoğulları CHP İzmir İl Başkanlığı'na aday!

Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları ile Gün Ortası'nda bugünde hararetli tartışmalar yaşandı.

Program sunucusu ve Ege Postası Gazetesinin Genel yayın yönetmeni Umutoğulları CHP İzmir İl Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Umutoğulları, "Ben adayım dersem genel başkan git çalış diyecek. Ben parti üyesi olmamama rağmen 7 Ocak’taki il kongresinde il başkan adayıyım. Desteğinizi bekliyorum. Bir adaylık hikayesi bu kadar komediye dönemez. Bu nedenle söylüyorum. Bu kadar bir kongre süreci kişilerle isim yazarak olmaz. Ben bu süreçte daha bir isim yazmadım.  Bu kadar ciddiyetsiz iş yapılmaz. On altı yıldır bu mesleğin içindeyim, dokuz yıldır CHP’yi takip ediyorum. Böyle aptalca bir süreç yönetilemez. 

Aytekin abiyi yolda görüyorum. Adam bir şey yapmayacağım diyor. Abi yazayım seni. Aytekin bomba patladı. Beş kişi arıyor hayırlı olsun diyor. Adam bir şey sanıyor kendini.  Ben ekiplere bakarım. Salih Özçiftçi olursa iyi olur diyor Alaattin Yüksel. Son yirmi yıla damga vurmuş bir siyasetçi. Hasan Karabağ, İnanç olsa şık olur diyor. Aziz Kocaoğlu isim ermeyelim ilçe başkanlarına soruyor. O da kendi içinde bir konjoktör yaratacak. Nalbantoğlu önemlil bir figür. Utku Gümrükçü ilçeleri geziyor şu anda. Onun etrafında konsensüs olursa olsun kardeşim. Altan İnanç her kongrede gördük. Adamın niyeti var. Bu adamlar ortada. Ama ortada olmayan alakası olmayan bir adamı alıp da kamuoyunu yormamak lazım. İşi daha ahlaklı yapmak lazım. Abi sen olmazsın, böyle düşündüğün için olmuyor. Altmış tane adam yazarım, biri seçilir. İşte Egepostası yazmıştı, bildi, ne bildin? Sen partinin anasını ağlatmışsın, milletin kafasını yormuşsun.

 

Dün bir arkadaş aradı. Telefon nasıl çalıyor. Sanırsın yangın var. Ankara ile ilişkisi iyi. Önemli bir telefonu kapattım. Kolay kolay aramaz dedim. Sana kulis bilgisi verecektim dedi. Hüseyin Saygılı genel başkan ile konuşmuş. Genel merkez koridorlarında çok dolaşıyorsun. Sence bu yazılacak bir şey mi? Odaya girip bir fotoğraf çektirdikten sonra genel başkan bana git aday ol, yürü dedi. Bu komik bir şey. Sen il başkanı adayı olacaksan delegasyonu arkana alacaksın, yürüyeceksin. Bu il başkanlığı açısından şık olur. Ama yok. Sen sırtını bir yerlere dayanarak olmazsın hocam. Ne olursun biliyor musun? Figüran olursun. Figüranlar acil durumlarda başrol oyuncusunun yürümesi lazımdır, kameraya bakma yürü derler. Sen yapsan yapsan figüranlık yaparsın kardeşim. 

Önümüzdeki hafta il başkanlığı fotoğrafını çok daha net konuşacağız. Buradan konuşacağımız tablo dışında bir şey çıksın mesleği bırakacağım. İl başkanlığını konuşmadık. Boş bir çerçeve koymuşlar, içini doldurmaya çalışıyorlar. Biz bugün dört tane isim saydık, Salih, Rıfat, Altan, İrfan. . Birileri öneriyor. O masaya oturmayacakları yazmayacaksın kardeşim."

 

Adem Nakçı: mevcut belediye başkanlarının neredeyse tamamı gidip genel başkanla konuştu. Cevat Durak, Ercan Tatı, Hakan Tartan’ı arayalım,hepsine git çalış denmiştir hepsine. Genel başkanın bu söyleminin tek özelliği şu; birbirinizi rencide etmeyin, daha fazla adama ulaşın diyor.  Napcak adam, yok mu diyecek? Ali Engin delege delege dolaştı. Karşılığını aldı.

 

Mithat Umutoğulları: Yalandan dolandan iş yapmadı Ali Engin. İzmir’de ciddi anlamda bu işi isteyen hevesli insanlar var. Bunlar önümüzdeki hafta netleşir. Kim olur artı ve eksilerini konuşuruz. Siyasetçiler de bizi dinler.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.