Başkan Çelepçi: Ben bu hakaretleri hak etmedim

Başkan Çelepçi: Ben bu hakaretleri hak etmedim

CHP 8. Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa ziyareti sırasında Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu tarafından mobbinge uğrayan Akhisar Kadın Kolları Başkanı Fatma Çelepçi, gazetemize konuştu.

ASYA YAŞARİKİZ / MEDYA EGE - CHP 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçilen Özgür Özel, ilk ziyaretini 7 Kasım’da memleketi Manisa’ya yaptı.

Büyük bir coşku içinde geçen buluşmada, kadına yönelik şiddet ve mobbingin bir örneği yaşandı.

f-vpdzkayaax7p9.jpeg

Akhisar Kadın Kolları Başkanı Fatma Çelepçi, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu tarafından şiddet, hakaret ve mobbinge maruz kaldı. Sosyal medyaya da düşen görüntüler büyük tepki topladı.

35 yıllık partili Fatma Çelepçi olayın ayrıntılarını gazetemize anlattı. Çelepçi, sözlerine çok uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi için çalıştığını ve partiye çok sayıda insan kazandırdığını hatırlatarak başladı.

akhisar-belediye-baskani-dutlulunun-maasi-yine-ogrencilere-burs-oluyor-2.webp

4 yıldır kadın kolları başkanlığı yapan ve parti örgütünde uzun yıllardır kendi imkanları ile çalışmalar yapan Çelebi “Çok üzgünüm; bu olmamalıydı. Gece gündüz, köy köy partim için çalışıyorum. Bu partiye çok sayıda insan kazandırdım. Ben Cumhuriyet kadınıyım ve hem Cumhuriyet’e hem Atatürk’e hem de partime vefa borcum var. Kimseye bu güne kadar minnet etmedim” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

91538514472538.jpeg

Çelepçi , kendisine yapılan mobbingin aslında 3 ay öncesinde başladığını ise şu sözlerle ortaya koydu; “Yerel seçim öncesi partime zarar vermek istemiyorum. Partimizde yeni bir gelişme ve değişim başladı. Ben partim için çalışıyorum, partiliyim. ‘Adamcı’ değilim; Atatürk’ün kurduğu bir partiliyim. 4 yıl birlikte çalıştığım ilçe başkanımı desteklediğim için bana mobbing uygulamaya başladılar. Benim hiçbir şeye ihtiyacım yok. Bugüne kadar kendi imkanlarımla partimi büyütmek için çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim.”

"ÖZGÜR'LE ABLA KARDEŞ GİBİYİZ"

Olayla ilgili ayrıntıları gözyaşları içinde anlatan Çelepçi, Genel Başkan Özgür Özel ile uzun yıllardır tanıştıklarını ve birbirlerini abla kardeş gibi gördüklerini söyleyerek, Özel’in mitinginde, Özel’e kendi yaptığı ekşi mayalı ekmeği vermek için çıktığını söyledi. Çelebi, olaya ilişkin ayrıntıları şu sözlerle aktardı; “Özgür Özel ile abla kardeş gibiyiz. Ben gittiğim her yere çiçek değil kendi yaptığım ekmeği götürürüm. Özgür benim ekmeğimi çok sever. Güzel bir ekmek yaptım ve bunu Özgür’e vermek istedim. Ekmeğin ülkemize bereket getirmesi için de ekmeği vermek istiyordum. Platformda duruyordum. Dutlulu bir hışımla yanıma geldi ve ‘İn aşağı, in şuradan, senden başka kadın kolları mı var burada’ dedi. Bana ‘terbiyesiz’ dedi; bu hakareti asla kabul etmiyorum. Ben bir anneyim; bunu hak etmedim. Bu olay olmasaydı çok iyi olurdu; çok kırgınım.”

"HİÇ KİMSE ARAMADI"

Olay sonrası partililer tarafından aranmadığını da sözlerine ekleyen Çelebi, “Belediye Başkanı, İlçe Başkanı… Hiç kimse beni aramadı. Ama AK Partili insanlar bile aradı. Ben Ecevit, Karayalçın dönemlerinden beri bu partideyim. Seçim öncesi bu olay kötü oldu. Yapmasaydı çok iyi olacaktı” dedi.

TEHDİT EDİLDİ!

Çelepçi öte yandan, yaşanan olay sonrası Dutlulu’nun kendisine mesaj atarak mobbinge devam ettiğini ise şu sözlerle anlattı; “Bana mesaj yazarak ‘seni takip ettireceğim, disipline vereceğim’ diye yazdı. 4 yıl çalıştığım başkanımı desteklediğim için, istifa etmemi istedi. Ben 90’lı yıllarda partiye girmiş biriyim; 2014 yılında partiye girmiş biri bunu bana yapamaz. Olay sırasında da bana gözünü dikip, kafasını ‘ben sana gösteririm’ dercesine salladı. Ben de orayı terk ettim.”

Miting sonrası parti binasında Genel Başkan Özgür Özel’in ekmeği aldığını ve Ankara’ya götüreceğini söylediğini dile getiren Çelepçi , sözlerini “Özgür Özel yanıma gelip, ‘insan kazanmalıyız, kaybetmemeliyiz’ dedi. Beni üzmez, kırmaz. Maalesef bunu yaşadım” cümleleri sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum