MIUI 12 yapay zekalı kamera özelliği neler sunacak?

MIUI 12 yapay zekalı kamera özelliği neler sunacak?

Google‘ın Pixel akıllı telefonları için geliştirdiği yapay zekalı kamera özelliği olan  Top Shot benzeri bir özellik şimdi de Xiaomi tarafından kullanıma hazırlanıyor.

MIUI 12 kodlarında rastlanan AI Shutter ifadesi, Google Pixel telefonlarda bulunan Top Shot benzeri bir özellik olarak karşımıza çıkabilir.  Top Shot temel oalarak, Google Kamera’nın yapay zeka aracılığıyla en iyi pozu bulmasina yarıyor.

Yapay zeka ve  makineler arası iletişim artık günümüzde olmazsa olmaz teknolojilerinden biri haline geldi. Xiaomi MUI 12 ile birlikte geliştirdiği AI Shutter ile, çekilen fotoğraflar arasında en iyi pozları seçip kullanıcıya sunacak.

XDA Developers tarafından ulaşılan kaynak kodlarında ilk olarak bu özelliğe rastlandı. Ancak bu özelliğin Top Shot gibi sadece poz seçimini yapacağı yoksa daha gelişmiş bir yapay zeka desteği mi sunacağı henüz bilinmiyor. Yine bazı iddialara göre Xiaomi bu özelliği yalnızca deniyor olabilir ve MIUI 12 ile böyle bir özellik karşımıza çıkmayabilir.

Hali hazırda, Xiaomi MIUI 12 arayüzünün beklenen özellikleri arasında böyle bir gelişme bulunmuyor. Ancak yapay zekalı kamera özelliği hem Google, hem de Huawei tarafından yıllardır bir şekilde kullanıyor. Yine bir çok uygulama da yazılımsal anlamda bu desteği sunduğu iddiasında. Ancak Xiaomi’nin eğer böyle bir niyeti varsa, rakiplerinden çok daha öne geçmeye çalışacağı düşünülüyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, Xiaomi MUI 12 ile birlikte yapay zeka destekli fotoğraf çekimi özelliği geliştiriyor olabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.