''Mobil Mezbaha'' yaygınlaşıyor

''Mobil Mezbaha'' yaygınlaşıyor

Urla'daki uygulama Beydağ ve Kiraz'da da hayat geçirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yarımada bölgesindeki ihtiyacı karşılamak için hayata geçirdiği "mobil mezbaha" formülü yaygınlaşıyor. Urla’da kurulan Türkiye'nin ilk "modüler sistem" mezbahası beğeni toplayınca, aynı uygulamanın önce Beydağ ardından Kiraz ilçesinde hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Yarımada bölgesindeki Urla, Seferihisar, Çeşme ve Karaburun ilçelerinin ihtiyacını, kurulumu kısa sürede tamamlanan Türkiye'nin ilk "modüler sistem" mezbahası ile karşılayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ ve Kiraz'da da aynı yöntemi uygulayacak.

Urla'daki eski mezbahanın kapatılmasının ardından hızlı bir çözüm arayışına giren Büyükşehir Belediyesi, yeni bir betonarme mezbaha inşa etmek yerine kısa sürede kurulabilen mobil mezbahayı hayata geçirmişti. Türkiye'de ilk kez “modüler sistem” konteynerlerden oluşturulan mezbahanın hızlı ve hijyenik bir şekilde çalışma olanağı sunması, yöntemin başka ilçeler için de gündeme gelmesini sağladı. Önümüzdeki günlerde Beydağ'da sistemin daha küçük bir modeli kurulacak ve bölgedeki vatandaşlar kurbanlarını bu tesiste kesebilecek. Kentteki üçüncü mobil mezbaha ise Kiraz'da kurulacak.

Konteynerlerden oluşan mobil mezbaha, gerektiğinde sökülerek başka bir alana taşınabiliyor.  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yönetmelikleri çerçevesinde “Gıda Hijyeni” ve “Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları" yönetmeliklerine uygun olarak tasarlanan tesiste, etler modern teknoloji donanımla kesiliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.