Mobilden müzik yapmak için Facebook Collab

Mobilden müzik yapmak için Facebook Collab

Daha önce Facebook Gaming ile karşımıza çıkan şirket şimdi de telefondan müzik yapma uygulaması Facebook Collab ile kullanıcıları karşılıyor.

Facebook Collab, platform içindeki kullanıcıların birbirleriyle paylaştıkları videolar aracılığıyla ortaklaşa müzik yapmalarına olanak tanıyan bir mobil uygulama. Şu anda App Store kullanıcılarının kullanımına ücretsiz olarak açılan uygulama karantina sürecinde mobil uygulamalara yönelen insanlara bir alternatif oluşturmak için geliştirilmiş.

Söz konusu uygulamanın TikTok ile benzerlikleri de bulunuyor. Biliyorsunuz her yıl çok daha fazla kullanıcıya ulaşan TikTok sektörde adından söz ettirir hale geldi. Facebook Collab da bu noktada TikTok’a rakip olmak istiyor. 15 saniyelik video oluşturma imkanı sunan bu platformun en büyük iddiası ve diğer platformlardan ayrıldığı özelliği ise kullanıcıların ortaklaşa çalışabildikleri bir havuzları olması.

Müzik yapma uygulaması, kullanıcıların telefonlarındaki üç ayrı videoyu birleştirmesine ve bu sayede kısa sürede müzikli video oluşturmasını sağlıyor. Oluşturulan bu videolar ise bahsettiğimiz ortaklaşa çalışma havuzunda düzenlenebiliyor. Ortak çalışma alanında yayımlanan videolar görüntülenebiliyor ve yeni bir videonun oluşmasına katkı da sağlayabiliyor.

İlerleyen süreçte uygulamanın Android kullanıcıları için gelip gelmeyeceği hakkında bir bilgi bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.