Mobilya ve yatak sektörü vites büyütüyor

Mobilya ve yatak sektörü vites büyütüyor

Türkiye’nin en önemli mobilya ve yatak markalarının tek çatı altında toplandığı Mobilya ve Yatak Sanayicileri Derneği (MOYSAD) tarafından düzenlenen sektör buluşmaları İzmir’de düzenlendi.

“Mobilya Sektörünün Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar” başlığı ile gerçekleşen ve sektörün önemli temsilcilerini bir araya getiren buluşmada mobilya sektörünün geleceği masaya yatırıldı.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Mobilya ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Fuat Gürle ve mobilya sektöründen çok sayıda önemli isim katıldı.

whatsapp-image-2023-01-12-at-12-01-44.jpeg

Buluşmanın açılış konuşmasını yapan MOYSAD Başkanı Alpaslan Baki Ertekin; sektörde faaliyet gösteren kurumsal markalar olarak, yeni bir vizyon ve misyon etrafında yapılandıklarını söyleyerek şunları ekledi; “Bugün burada Mobilya Sektör Buluşmaları’nın üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Biz dernek olarak bu buluşmaları çok önemsiyoruz ve bunlara devam edeceğiz. Bu etkinliklerde sektörün bütün sorunlarını paydaşları ile konuşuyoruz. Biz sektörün önemli markaları olarak teknolojisi, üretim kabiliyeti ve yurt dışı tecrübesiyle yaşadığımız ve elde ettiğimiz tecrübeyi diğer şirketlere aktarmak istiyoruz ve bu amaçla bu derneği kurduk.”

whatsapp-image-2023-01-12-at-12-01-43.jpeg

Açılışta konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da meslek liselerinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında şunları da ekledi; “Üretim yoksa kalkınmak, istihdam, ihracat hayaldir. Üretimin mutlaka desteklenmesi gerekir. Teknolojinin üretimi için eğitime ve üniversitelere destek vermek gerekir.”

whatsapp-image-2023-01-12-at-12-01-43-1.jpeg

Açılışta konuşan ve sözlerine “bugün burada kentimiz ekonomisinin öncelikli sektörleri arasında yer alan mobilya sektöründe yaşanan son gelişmeleri konuşacağız” diyerek başlayan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener de mobilya sektörünün önemini vurguladığı konuşmasında kısaca şunları söyledi; “Odamızda mobilya alanında faaliyet gösteren 1.254 firmamız yer alıyor. Sahip olduğu stratejik önem ve istihdam potansiyeli ile de mobilya sektörü ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Tabi burada ara eleman yetiştirilmesi konusu önem arz ediyor. Zira biz ara elemanların yanı sıra kalifiye eleman bulmakta da zorlanıyoruz. Oda olarak nitelikli personel yetişmesi için eğitimlerimize ve çeşitli kurumlarla iş birliklerine devam ediyoruz. Bunun yanı sıra üyelerimize verdiğimiz yurt içi ve yurt dışı fuar desteklerini de artırıyoruz.”

whatsapp-image-2023-01-12-at-12-01-42.jpeg

Yine panelde konuşan İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen nesnelerin interneti ve yapay zekâ gibi yeni teknolojik gelişmelerin birçok alanda önemli yenilikler getireceğini anlattığı sunumunda merkez bankalarının dijital para sistemine geçiş hazırlıklarından bahsetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.