Moda Tasarımcılarına EGSD Desteği

Moda Tasarımcılarına EGSD Desteği

Tasarımcılar yatırımcılarını arıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Akdeniz Akademisi öncülüğünde, 20’den fazla kurumsal katılımla düzenlenen  “İyi Tasarım İzmir / Good Design İzmir” kapsamında  Ege Giyim ve Sanayileri Derneği (EGSD) İzmir Moda Tasarımcıları Derneği katkılarıyla Tarihi Havagazı Fabrikası’nda ‘Drapaj Atölyesi’ gerçekleştirdi. 
Tasarımcı Taner Tabaklı ve Sinem Mardi izleyicilere drapaj teknikleri konusunda bilgi aktardı. Etkinliği izlemeye gelen misafirlerin uygulamaya davet eden genç tasarımcılar kalıp çıkarma ve drapaj teknikleri konusunda genel bilgi aktardı. Birbirinden farklı tekniklerle izleyicileri büyüleyen genç tasarımcılar yatırımcılar ile daha farklı projelere imza atabileceklerini ifade ettiler. 

“Genç potansiyeli görmeliyiz”

Türkiye’nin genç tasarımcı potansiyelinin oldukça fazla olduğunu söyleyen EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, “Gerçekleşen etkinlik ile sektörümüzdeki dinamik tasarımcı kitlesinin de farkına varmış bulunuyoruz. Bu genç tasarımcılarımız yaptıkları özgün fikirler ile yatırımcıların iş birliği içerisinde olmasını öneriyoruz” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen “İyi Tasarım İzmir / Good Design İzmir” etkinliklerinin sektöre iyi yönde etki yaptığına vurgu yapan Özden, “Tasarımcılarımız ile yatırımcılarımızın tek çatı altında toplandığı önemli etkinliklerden birisi oldu. Bu kapsamda tekstil sektöründe yatırım yapan üyelerimizin genç dinamikleri kazanması kapsamında önemli bir uygulama gerçekleştirdik” diye konuştu.
Etkinlik kapsamında genç tasarımcılara teşekkürlerini sunan Özden, katılımlarından dolayı tasarımcı İzmir Moda Tasarımcıları Derneğinden destek veren Yiğit Eryendi, Sinem Mardi ve Taner Tabaklı’ya çiçek takdim etti. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.