Modacı Hüseyin Küçük'ten anlamlı defile

Modacı Hüseyin Küçük'ten anlamlı defile

T.C Avcılar Kaymakamlığı ve T.C Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde İHKİB Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve ünlü Moda Tasarımcısı Hüseyin Küçük önderliğinde yapılan ‘Yedi Bölge Moda İçin Elele ’temalı projenin defilesi ayakta alkışlandı.

Büyük beden kadın giyimin rakipsiz ismi Modacı Hüseyin Küçük, Genç kızların meslek sahibi olmaları  kız meslek liselerine daha çok öğrenci talebi ve Olgunlaşma Enstitülerinin kapanmaması düşüncesi ile çalışmalarına devam ediyor.

Koreografisini  ünlü koreograf Asil Çağıl ‘ın yaptığı Akatlar Kültür Merkezinde yapılan anlamlı  defilede  ünlü mankenler , Ece Gürsel, Tuğçe Sarıkaya ,Zeliha Çal, Özlem Karaoğlu ,Asya Öztürk , Açelya Kartal , Yasemin Yeniay , Müge İskender, Gözde Coşkun ,Kübra Yıldız , Olga Fabi , Marina Federenko podyuma çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak 7 ilde devam eden "KIZ MESLEK LİSELERİNİN DÜNYA MODASINA  YOLCULUGU" Projesi 81 ile yayılıyor.

Kız çocuklarının eğitimi ve yarınlarına meslek sahibi olarak devam etmelerinin her geçen gün artarak devam talihsiz dayak , tecavüz , olaylarına rağmen eşlerine bağımlı kadınlar olmaması kendi ayakları üstünde durmaları  için uğraş veren Modacı Hüseyin Küçük gençlere bu mesleği sevdirmekte kararlı .

Her şeyin başında mevcut kız meslek liseleri ve bağlı enstitülerden eğitim almaları gerektiğini , dikiş dikmeyi bilmeyen modacı olamaz diyerek gençleri ve bu mesleğe gönül verenleri eğitime yönlendiriyor.

Bu sebeple Moda sektöründe eğitimli eleman sıkıntısı yaşanmaması , öğrencilerin lise yıllarında terziliği seçerek yarınlarına güvenle bakmaları, umutlu olmaları için meslek liselerinde gençlere seminerler ve eğitim vermeyi dört yıldır sürdürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.