MODEKO ihracat hedeflerini büyüttü

MODEKO ihracat hedeflerini büyüttü

Türkiye'nin en büyük ve en modern kompleksi Fuar İzmir MODEKO 30. Uluslararası İzmir Mobilya fuarı’na ev sahipliği yapıyor.

Mobilyada 2019 modasının belirlendiği organizasyon büyük ilgi gördü. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini ağırlayan MODEKO’ya yabanca ziyaretçiler damgasını vurdu.

PROFSYONELLERİN GÖZDESİ MODEKO

Türkiye Mobilya Endüstrisinin en kapsamlı organizasyonu MODEKO 2019 İzmir Mobilya Fuarı 30. kez Fuar İzmir’de açıldı. Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Esnaf Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Milletvekillerinden Kani Beko ve Bedri Serter ile Türkiye’nin dört biryanındaki Mobilyacılar Odası Başkanları ve yönetimleri fuarı ziyaret ederek katılımcılara başarılar diledi.

Yurtiçi ve yurtdışındaki temsilcilikleriyle Efor Fuarcılık’ın davet ettiği alım gücü yüksek yabancı heyetler MODEKO’daki stantları ziyaret etmeye başladı. Lübnan, Suudi Arabistan, Filistin, Irak, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, İsrail, Yunanistan, Libya, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ürdün, Umman, Dubai, Katar, Kırgızistan, Sırbistan, Bosna Hersek ve Nijerya başta olmak üzere 45 farklı ülkeden sektörün profesyonelleri yerli üreticinin göz kamaştıran ürünlerini mercek altına aldı.

FIRSATLARI DEĞERLENDİRMEK İSTİYORLAR

Yabancı sektör profesyonelleri MODEKO kapsamında adeta İzmir’e akın etti. Bu yoğun ilgiyi değerlendiren sektörün önde gelen isimleri, “Fuarı düzenleyen Efor Fuarcılık’ın başarılı bir çalışması var. İlginin yüksek olmasının bir diğer sebebi ise döviz kurundaki dalgalanmalar. Dövizin değer kazanmasını kendi lehlerine çevirmek isteyen zincir mağazalarının temsilcileri MODEKO 2019’u fırsata dönüştürmek istiyor”dedi.

DÖVİZ BAZINDA PAZARLIK VAR

Türkiye’deki döviz kurunun yükselişini yakından takip eden yabancı alıcılar geçtiğimiz yıllarda dolarla aldıkları ürünlerde dolar bazında indirim talep ediyorlar. Yabancı ziyaretçi sayısından memnun olan katılımcılar ihracat hedeflerini büyüttü ancak yüzde 30’a varan döviz bazındaki indirim taleplerine  direnmeye çalışıyorlar.

Mobilya sektörünü tek çatı altında buluşturan MODEKO Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı 10 Mart akşamına kadar Fuar İzmir’de ziyaret edilebilecek.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.