Mogadişu'da şiddetli patlamalar! Çok sayıda ölü var

Mogadişu'da şiddetli patlamalar! Çok sayıda ölü var

Somali'nin başkentinde ilk patlamanın ardından silah sesleri duyuldu, peşinden ikinci ve üçüncü patlama geldi. Gökyüzüne yoğun beyaz dumanların yükseldiği patlamalarda en az 17 can kaybı var.

Afrika ülkesi Somali'nin başkenti Mogadişu peş peşe şiddetli patlamalarla sarsıldı. Reuters haber ajansına bilgi veren görgü tanıkları, ilk patlamayı ağır silah seslerinin izlediğini aktarıyor. Dakikalar sonra ikinci ve üçüncü patlamalar gerçekleşti.

Sosyal medyada paylaşılan ilk görüntülerde, gökyüzüne yoğun bir beyaz dumanın yükseldiği görülüyor. Devamında ise dumanın rengi siyaha dönüyor. Yerel kaynaklar, patlamaların Hayat Hotel önünde meydana geldiğini bildiriyor. En az 17 kişinin can verdiği patlamaları henüz üstlenen olmadı.

Yıllardır Somali'yi kan gölüne çeviren terör örgütü Eş Şebab, son iki ayda otel, restoran ve belediye binalarını hedef alan saldırılar düzenledi. Bomba yüklü araçların kullanıldığı saldırılarda en az 20 kişinin yaşamını yitirdi. Eş Şebab'ın geçen yılki saldırılarında 1000'den fazla insan can vermişti. Örgüt, El Kaide'nin ülkedeki uzantısı konumunda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.