Moldova Futbolu Türkiye’ye Göz Kırpıyor!

Moldova Futbolu Türkiye’ye Göz Kırpıyor!

Moldova Futbol Federasyonu Asbaşkanı Dragos Hincu, futbolda Türkiye ile olan ilişkilerin daha da geliştirilmesi için düğmeye bastı…

Moldova’nın eski Spor Bakanı olan Dragos Hincu, hali hazırda Moldova Futbol Federasyonun Milli Takımlardan Sorumlu Asbaşkanı olarak görev yapıyor. Türk Futbolunu yakından takip eden deneyimli spor adamı “Türkiye ve Moldova aslında hem kültür hem de futbolda birbirine yakın olduğunu,  ama bunun ortak çalışmalarla daha da ileriye götürülmesi gerektiğini dile getirdi. “Futbolda, bu iki kardeş ülkenin birbirine daha yakın durması gerekiyor. Bu yönde ciddi çalışmalarda bulunuyoruz. Karşılıklı işbirliği ile her geçen gün dayanışmamız artarak devam ediyor” dedi.

Türk Futbolunu ve futbolcusunu yakından tanıyan ve takip eden Hincu, Türk Futbol Federasyonunun çok başarılı bulduğunu ve kendilerine örnek aldıklarını söyledi. Moldova Federasyon Başkanımız Pavel Cebanu ile Türk Futbolunu analiz ettiklerini ve kendilerine çok yakın gördüklerini, ayni sistemle kendilerinin de başarılı olabileceklerine inanarak kendilerine Türk Futbolunu örnek aldıklarını söyledi. Bu sene Eskisehir de oynanan Türkiye – Moldova arasındaki hazırlık müsabakasında Türk seyircisine hayran kalan Hincu, “böyle ateşli ve takımı domine eden seyirci profili dünyada çok azdır.  Tek kelime ile ifade edecek olursam muhteşemdi. İsyanpa’da,  Barcelona da bulunan  Nou Camp da bile böyle bir atmosfere rastlamadım.”

 Zaten Türk Futbol Federasyonu misafirperverliği  ile bizleri çok üst seviye de ağırladı ve bizleri memnun etti.  Özelikle Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanı Servet Yardımcı ile çok samimi bir dostluk kurduk.  “Önümüzde kii yıllarda Türkiye ile Moldova Futbolunu yakınlaştırmak ve dayanışmayı arttırmak için,  neler yapabileceğimizi konuştuk.  Şimdi sıra bizde, umarım kısa bir zaman dilimi içinde Türk Milli Takımını Moldova da bir müsabaka ile ağırlamak istiyoruz.” Türkiye Süper Liginde Başakşehir Takımında forma giyen ve başarılı olan Milli oyuncumuz Epureanu oynuyor, önümüzde ki sezondan itibaren Türkiye de forma giyen Moldovalı oyuncu sayımız artacak diye umuyorum.  Milli Kalecimiz Ilie Cebanu’yu da bu yaz Türkiye den isteyen takımlar oldu.  Umarım o da Türkiye liglerinde oynar. Daha birçok oyuncumuz Türkiye de başarılı olabilecek yetenek ve karaktere sahip diye düşünüyorum.”

 Moldova Liginde Zimbru Kisinev kulübünde Çağkan Çakır isimli Türk oyuncu top koşturuyor, bunun bir başlangıç olduğunu ve Moldova liglerinde top oynayan Türk oyuncu ile görev alacak Türk Teknik Direktör sayısının da gelişen ilişkiler ile birlikte artacağına inanıyorum.”  diyen Dragos Hincu çok kısa bir zaman dilimin de  iki ülke arasındaki dostluk bağını güçlendirecek,  Türkiye’den Moldova’ya süpriz bir transferin müjdesini de verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.