Mor...

Mor...

Filiz Alp yazdı...

Yillar önce bir kitaplıktan bir kitap alıp sonra okurum dediğimiz zamanlarimiz olmuştur veya başlayıp bıraktığımiz .. Birçoğumuzun yaptığı bir şey..Ben de bu durumu bir  zamanlar yaşadım.. Birkaç sayfa okuyup bıraktığım  kitabı bugünlerde okumaya başladım.. Birçok sıkı okurun hoş karşılamadığı bir şey..Bu konuda Mina Urganin bir cümlesi bana cesaret verir ..Mina Urgan ,ünlü edebiyat araştırmacısı Feti Naci'ye bir kitabı beğenmediğini ancak okumak için kendini zorladığını söyler..Feti Naci hemen cevabı verir :"Bir  karpuzu kestin , karpuz kelek çıktı peki yemeye devam mı edeceksin? " Bu cümle hep aklımdadir..

Neyse yıllar sonra okumayı yarı bıraktığım kitap bugünlerde elimden bırakmadığım kitap oldu ..Hani hep denilir ya her şey zamanı gelince gerçekleşir ..Ben bunu yaşıyorum.. Doğru zaman.. Benim için doğru zaman bu zamanlarmiş..

Okuduğum kitap nedir ? Edebiyatımızın başarılı kalemlerinden İnci Aral 'in  "Mor " adlı romanı..Roman gerçek yaşamda çok sık karşılaştıgimiz insanlar ilişkileri ve evlilik etrafında kurgulanmış..İçerik üslupla birleşince ortaya güzel bir eser çıkmış..

Sanatçı güçlü bir gözlem ve iç dünyanın tasviriyle özgünlüğünü sergilemiş.. Post-modern  yazarlardan olan İnci Aral tespitleri ve yoğun cümleleri ile okuyucuya ışık tutuyor..Bireyin kendini sorgulayan ve yalnızlığını anlatan kitapta hayata ve insanlara bakış açısınin zamanla nasıl değiştiğini vurguluyor.. Kişinin kendi iç dünyasına dönüşünü anlatıyor.

Eserin odak noktasında erkekler var , onları tarafsız , şefkat ve incelikle anlatıyor...iç içe girmiş hayatların çözülmesini,sevgi ve nefretİn bir arada varlığı, bireyin kendini yenileme süreci yani kendinizden birçok şeyi bulacağınız bir roman..

Bu romanı belki yıllar sonra bir daha ben de okurum, nedenine gelince doğada her şey değişiyor ,insan da doğanın bir parçası olduğuna göre değişimi dışardan görmek için ..Fazla söze hacet yok..Keyif alacağınızi düşündüğüm  bir roman şiddetle tavsiye ederim...bol okumali zamanlar diliyorum..
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.