MOSANLAR MAHKEMELİK OLDU! MASONLAR LOCASINDA TİCARİ KAVGA!

MOSANLAR MAHKEMELİK OLDU! MASONLAR LOCASINDA TİCARİ KAVGA!

Dünyada kabul edilen tek ve en eski Türk Mason Büyük Locası Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği, üyeleriyle İzmir Şubesi’nin inşaat yüzünden mahkemelik oldu.

Türkiye’de bir çok yerde dernekleşme çalışması yapan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği, İzmir’de 1949 yılında kurulmuş ve 1954 yılında ise Alsancak’ta bulunan binanın mülkiyetini almıştı. İşte o bina, kentsel dönüşüm ve yenilenme çalışmaları nedeniyle yıkılmış ve ardından binanın yeni zemin üzerinde, yeni projeye bağlı olarak yapılmasına başlanmıştı.

mason.jpg

Mason locası üyeleri, aralarında ticari kazanç paylaşımı, borç alıp verme, iktidar hırsı meseleleri olunca; kardeşlik biter, en sert biçimde kavga ederler, hatta mahkemelik oldular. Baş Mason Bülent Akkan’ın talimatıyla, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği, mason üye Artı 90 Yapı Yönetim Kurulu üyesi Kıvanç Korkmaz’a karşı dava açtılar. İzmir Vadi Binası olarak yapımı düşünülen yeni binanın yapımı, zamanlaması ve para üzerine sözlü başlayan tartışma, mahkemelik oldu.

Üyesi olduğu Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’nin açtığı davaya, noter kanalıyla cevap gönderen Artı 90 Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Kıvanç Korkmaz, İzmir Vadisi binasının temelinden itibaren çok özverili çalıştıklarını, üstlerine düşmeyen işleri daha yaptıklarını, dernek binasının bir an önce bitmesi konusunda üzerlerine düşen her şeyi yaptıklarını, zarara uğratmadıklarını iddia etti.

masono.jpg

Ticari anlamda masonları karşı karşıya getiren ve İstanbul’da görülen davanın da mahkemenin bilirkişi  tayin edip, İzmir’de yapımın devam eden  binayla ilgili rapor istenmesi bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.