“MOSEM” Masal ve Oyunla Satranç eğitim metodudur

“MOSEM” Masal ve Oyunla Satranç eğitim metodudur

Karşıyaka Satranç Merkezinin kurucu antrenörü Ozan Çapan, “Verimli, başarılı ve yoğun bir dönemi tamamladık. Her sene gerçekleştirdiğimiz bu gibi etkinliklerle tüm ailemizi bir araya getiriyoruz.

Selcan Öztürk- Kuruluşundan günümüze birçok öğrenci yetiştirdiklerini ifade eden Çapan, satrancı sadece bir yarış olarak görmediklerini, esas amaçlarının satrancın çocuklara getirdiği önemli kazanımları yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti.

Ozan Çapan, “Satrancın çocukların zihinsel gelişimine olumlu kazanımları vardır. Başlıca sıralamak gerekirse; bir durumu tarafsızca analiz edip doğru yorumlayabilmeyi, kazanma ve kaybetme gibi duygularını kontrol edebilmelerini ve acele etmeden zamanı doğru kullanarak karar verebilme yeteneğini söyleyebiliriz. Merkezimizde verdiğimiz eğitimin ilk adımı “MOSEM” Masal ve Oyunla Satranç eğitim metodudur. Bu metod ile çocuklara satrancı keyifle öğretiyoruz. Birçok öğrencimiz MOSEM sistemi ile başlayarak milli takım düzeyine kadar ilerlemiştir. Bizde altyapıdan hazırlanan öğrencilerimizin bu başarılarına katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Merkez bünyesinde milli takım düzeyinde oynamış ve milli takım düzeyinde antrenörlük yapmış deneyimli bir kadroya sahip olduklarını da kaydeden Ozan Çapan, şöyle devam etti: “Bu eğitmen kadrosu ile yaz dönemi içerisinde çeşitli seviyelerde satranç ders programlarının olacağını ayrıca satranç kamplarıyla turnuvalara hazırlıklarını sürdüreceğiz. Kulüp takımı olarak yıllardır Türkiye satranç 1. Liginde İzmir’i başarıyla temsil ediyoruz. Bunu sponsor desteği olmadan kendi antrenör ve öğrencilerimizle başarıyoruz. İzmir deki belli başlı okulların ve çeşitli kurumların satranç eğitim programlarını hazırlıyoruz ve bünyemizdeki antrenörleri de bu kurumlara yönlendiriyoruz”

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.