Motosikletli genci öldürene 2 yıl 11 ay hapis
Manisa’nın Kula İlçesi’nde motosikletiyle seyir halindeyken Mehmet Özkaya’nın ölümüne neden olan sürücü Mazlum Aydemir’e, 2 yıl 11 ay hapis cezası verildi.
Medya Ege (Özel Haber)- Manisa’nın Kula İlçesi’nde geçtiğimiz yıl Haziran ayında meydana gelen kazada, motosiklet ile karşı yönden gelen ticari araç çarpıştı. Alaşehir'den Kula yönüne giden Mehmet Özkaya yönetimindeki 45 SA 2256 plakalı motosiklet, karşı yönden gelen Mazlum Aydemir yönetimindeki 45 K 0631 plakalı ticari araç ile çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü öldü, motosiklette yolcu olarak bulunan 1 kişi de ağır yaralandı.
Kazayla ilgili olarak Salihli Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ticari araç sürücüsü Mazlum Aydemir hakkında, taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak suçundan dava açıldı. Kazada hayatını kaybeden Mehmet Özkaya’nın ailesinin Avukatları Hakan Ağcakanat ve Çağlar Sun, müvekkilinin ölümüne neden olan kazadan dolayı sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda ticari araç sürücüsü sanık Mazlum Aydemir’i, suçlu bularak ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 2 yıl 11 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, cezayı ertelemezken, başka bir cezaya dönüşmesine de gerek olmadığına karar verdi. Ayrıca sürücü Aydemir’in ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu.
Özkaya ailesinin avukatları, cezayı az bulduklarını, karara itiraz edeceklerini belirtirken, aile adına yaşanan olaydan dolayı da yüklü miktarda maddi ve manevi tazminat davası açmaya da hazırlandıklarını belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.