"Mozaik" kitabına siyasilerden övgüler sürüyor

"Mozaik" kitabına siyasilerden övgüler sürüyor

Nihan Ertem'in "Mozaik" kitabı çıktı

“Vatana ve millete hayırlı olsun.” temennisini seçimden önce ve sonra o kadar çok duymuştum ki! Tüm siyasilerden ve çoğu vatandaştan duyduğum o temenni cümlesi bir süre kulağımda çınladı. O çınlamanın durmasını beklerken aklıma gelen önemli bir soruyu yönelttim kendisine. O tevekküle girmiş havasını dağıtıp biraz kendine getirmem gerekiyordu onu belki de.

“Peki, seçim sonuçları her zaman vatan ve milletin hayrına mı gerçekleşir?”

Selami Başkan hiç beklemediği bir soruyla karşılaşmış gibiydi. Afallamasını fırsat bilerek aslında aynı anlama gelen o soruyu başka bir şekilde sordum.

“Daha doğrusu millet her zaman hayrına mı karar verir?”

   Bu ilginç diyalog, yeni çıkan kitaplar arasında yer alan MOZAİK’te geçiyor. Araştırma ve inceleme sonucunda oluşturulan ve dört bölüme ayrılmış olan kitapta konu edilen yukarıda okuduğunuz diyalog, « Trajikomik » adlı bölümünde yazılı. Bu alıntıdan da anlayacağınız gibi kitap, ülke siyasi hayatının yaşanmışlıklarıyla dolu. Kitabın önsözünden sonra bölümleri okumaya başladıkça, MOZAİK’in daha önce hiç denenmemiş bir kurguyla yazıldığını anlayacaksınız. İzmirli gazeteci-yazar Nihan Ertem’in kaleme aldığı MOZAİK Kitabı, geçtiğimiz Mayıs ayında baskıya girmiş olup Haziran ayı başından itibaren kitabevlerinde dağıtıma başlanmıştır.

   Yazar Nihan Ertem’in kitabı yazarken kaynak olarak başvurduğu isimlerden biri olan

CHP Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü, MOZAİK’i okuduktan sonra kitapla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:

« Nihan Ertem, bizlerin yapması gerekip de yapmadığımız bir şeyi yapmış. Olayları yaşayanlarla konuşup doğruları kağıda döküp bir döneme ışık tutarken, asıl önemlisi yarın o günleri araştıracak tarihçilere kaynak bırakmış. Gelecekle ilgili tasvir de çok hoş olmuş. O nedenle Mozaik’in okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Eline sağlık Nihan! »

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.