Mozilla Firefox için dev güvenlik özelliğinin çalışmaları başladı

Mozilla Firefox için dev güvenlik özelliğinin çalışmaları başladı

Mozilla tarafından 2017 yılında güvenlik uzmanı Troy Hunt ile birlikte Firefox için gelecek yeni güvenlik özelliğinin çalışmalarına başlanmıştı.

Bu özellik sayesinde İnternette sörf yaparken bir saldırıya uğramanız ve çevrimiçi hesaplarınızın tehlikede olması durumunda kullanıcıların uyarılması isteniyor. İşte, Firefox Monitor adlı özelliğin tüm detayları.

Firefox Monitor güvenlik özelliği nasıl çalışacak?


Veri ihlallerini indeksleyen Troy Hunt web sitesi Have I been Pwned (HIBP)  verilerini kullanan çözüm için geliştirme süreci halen devam ediyor. Son olarak Mozilla, Firefox Monitor güvenlik aracının 250 bin kullanıcı ile test edilmeye başlanacağını açıklamış durumda. Bu kullanıcıların genel olarak ABD vatandaşı olacağı ve test sürecinin gelecek hafta başlayacağı belirtiliyor. Test sürecinin tatmin edici sonuçlar ortaya koyması durumunda ise servis tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak.


Güvenlik aracının İnternet kullanıcılarının hesap güvenliği ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandığı vurgulanıyor. Hatta diğer İnternet tarayıcıları kullananlar da bu araçtan faydalanabilecekken, tabii ki Firefox kullanıcılarına ekstra özellikler sunulacak. Firefox Monitor web sitesine e-posta adresini giren kullanıcılar hesaplarındaki verilerin kapsamı da dahil olmak üzere, raporlanan veri ihlallerinden etkilenip etkilenmediklerini kontrol edebilecek.

E-posta adresleri HIBP veritabanında özel olarak kontrol ediliyor. Bundan dolayı Mozilla, güvenlik aracı ile paylaşılan verilerin anonim olarak saklanması için bir yöntem geliştirmiş. Bunun için de HIBP’ye ek olarak, Cloudflare yardımından da faydalanılıyor. Web sitesi bir veri ihlali durumunda hesabı güvence altına almak içinse en iyi yöntemi kullanıcılarla paylaşıyor. Ayrıca şirket, kullanıcıların kişisel verilerini içeren yeni veri ihlallerinden haberdar olmasını sağlayacak bir hizmet başlatma planları içerisinde.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.