Mozilla'nın yeni tarayıcısından ses getiren özellik

Mozilla'nın yeni tarayıcısından ses getiren özellik

Firefox yapımcısı Mozilla, sesinizle kontrol edebileceğiniz tamamen yeni bir internet tarayıcısı türü üzerinde çalışıyor. Asistan hava durumu, maç sonuçları veya önemli haberler gibi hizmetleri sesli olarak sunacak.

Hepimiz Alexa, Siri ve Google Asistan'la konuşmaya alıştık ve bu dijital asistanlardan, normalde bilgisayara veya telefona yazmamız gereken bilgileri sesle bize bildirmelerini rica ediyoruz. Geleceğe baktığınızda, çevrimiçi bir makaleyi okuyabilen ses kontrollü tarayıcı neden olmasın. 

Mozilla, fütüristik tarayıcısını resmi olarak duyurmasa da, çevrimiçi olarak gelişimi ve Scout uygulaması hakkında raporlar gelmeye başladı.

"Scout uygulamasıyla, içeriğinizi taramak ve sesle içerik tüketmek için araştırmalara başladık. Bu konuşma, ses platformu için gerekli olan mimari ve anahtar bileşenleri, bu bileşenlerin gerekli yeteneklerini, mevcut platformların sınırlamaları ve çalışma zorluklarını içeriyor" dendi.

Ses kontrollü web tarayıcı daha fazla kişiye internet erişmesini sağlayabilir. Örneğin, görme engelli biri, doğrudan ekrana bakmasına gerek kalmadan web'de arama yapmak için sesini kullanabilir. 

Aynı zamanda, teknoloji hakkında bilgi sahibi olmayanlar için de yararlı olacak. Bilgisayarı nasıl kullanacağını bilmeyen yaşlılar gibi. Ses onlar için çok kullanışlı olabilir.

Scout uygulamasının "erken aşamada bir proje" olduğu söyleniyor. Bu da gelişimin hala uzun bir yol alacağını işareti.

Geçtiğimiz yıl, Mozilla ortak ses projesini başlattı. Amaç, sesle çalışan uygulamalar için konuşma tanıma özelliğini geliştirmek amacıyla 10 bin saatlik ses toplamaktı. Scout uygulamasının bu ses veri tabanından doğan bir proje olabileceği söyleniyor. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.