MSN Messenger’in o özelliği Instagram’a geliyor

MSN Messenger’in o özelliği Instagram’a geliyor

Windows Live Messenger'daki dürtme özelliği yakında Instagram uygulamasına da gelecek.

Bir dönem dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma yazılımı haline gelen ve 2013 yılında kullanımdan kaldırılan MSN Messenger’daki Nudge (Dürtme) özelliğinin Instagram uygulamasına geleceği ortaya çıktı.

Sosyal medya uygulamalarına gelecek yenilikleri tersine mühendislik yöntemiyle ortaya çıkan Alessandro Paluzzi, gelişmeyi “Instagram, Nudges üzerinde çalışıyor” ifadeleriyle duyurdu. Karşıdaki kişiye bildirim göndererek dikkatini çekmenizi sağlayan dürtme butonu halihazırda Facebook platformunda da kullanılıyor.

Instagram, DM bölümüne ‘dürt’ butonu koydu

Instagram için geliştirilen dürtme özelliği, DM bölümünde kullanılabilecek. Mesajlaştığınız kişinin aktiflik durumu açıksa, çevrimiçi olduğu anda sohbet ekranında “Ahmet şu anda aktif. Dürt.” gibi bir yazı çıkacak ve dürtme butonuna bastığınızda ona bir uyarı gidecek.

instagram-durt-ozelligi.webp

MSN Messenger’da “Titreşim gönder” ismiyle kullanılan Nudge özelliği çalıştırıldığında, karşıdaki kişinin sohbet penceresi titriyordu. Facebook’ta birini dürttüğünüzde ise yalnızca “Arkadaşın seni dürttü” mesajının yer aldığı bir bildirim gidiyor. Özelliğin Instagram platformundaki çalışma mantığı ise henüz bilinmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.