MTK’den sürdürülebilir enerji desteğİ sözü

MTK’den sürdürülebilir enerji desteğİ sözü

MTK Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım, sürdürülebilir enerji için her projeye açık olduklarını ve tam destek vereceklerini söyledi

Avrupa Yeşil Mutabakatı için tüm dünyada üretimde dönüşüm süreci hızlanırken, sektörler bazında ilk adım tekstilden geldi. Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım, tekstilde sürdürülebilir enerji için herkesin ortak adım atması gerektiğini ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın önemine değindi.
Başkan Abdullah Salkım, MTK Sitesi olarak sürdürülebilir enerji için her projeye açık olduklarını ve tam destek vereceklerini söyledi.
Avrupa’nın ikinci dünyanın beşinci büyük ihracat ülkesi olduklarını ifade eden Abdullah Salkım, “Yılın ilk yarısında 6.2 milyar dolar ihracatla tüm zamanların en yüksek ihracatını gerçekleştiren sektörümüz, ‘sürdürülebilir tekstil’ vizyonunu tüm sektörde tabana yaymalı. Bu kapsamda eylem planını hazırlayan sektörümüze desteğimiz tamdır” diye konuştu.
Kalıcı bir dönüşüm sağlayarak küresel ihracattaki pazar payını artırmanın önemine işaret eden Salkım, “Avrupa Yeşil Mutabakatı normlarına üst düzey uyumu hedeflenmeli. ‘Sürdürülebilirlik Eylem Planı’ ile sürdürülebilirliği sektörde tabana yaymanın yolları aranmalı. Bu hedefler ancak kamu-özel sektör iş birliği ortak vizyonu ile başarıya ulaşabilir.
Türkiye’de sürdürülebilirlik farkındalığını artırmak ve gelecek dönem uygulamalarına zemin hazırlamak için çok önemli bir atılım yapıldığını vurgulayan Salkım, “Çevreye duyarlı sürdürülebilir üretim Türkiye ve dünyamız için bir tercih değil bir zorunluluktur. Türkiye sanayisinin daha temiz üretim yöntemi ve faydaları konusunda teknik kapasitesinin geliştirilmesi ve farkındalık düzeyinin artırılması için ‘Tekstil Sektörü Sürdürülebilirlik Eylem Planı’ büyük önem taşıyor” diye konuştu.
Üretim sürecinde elektriği yoğun olarak kullanan tekstil gibi ihracatçı sektörlerin, AB ihracatında karbon engeline takılması riski bulunduğuna işaret eden Abdullah Salkım, “Bu sektörlerimizin karbonsuzlaşması, uluslararası rekabet düzeyini korumamız açısından yüksek önemdedir. Dolayısıyla Türkiye’nin bir an evvel karbon yoğunluğu düşük bir üretim modeline geçmesi ve ekonomisini bu çerçevede şekillendirmesi gerekiyor. Özellikle belirtmek gerekir ki bu dönüşüm; bir zorunluluk olarak değil, sürdürülebilir kalkınma için bir fırsat olarak görülmelidir. Ülkemiz üretimde karbonsuzlaşma süreciyle birlikte güçlenecek teknoloji ve finans sektöründe, yeşil teknoloji yatırımları ve sürdürülebilir finansman modelleri gibi önemli fırsatlar yaratabilir” dedi.

.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.