MTSAV FOÇA ŞUBESİ AÇILIYOR

MTSAV FOÇA ŞUBESİ AÇILIYOR

Mustafa Tamer Stratejik Araştırmalar Vakfı (MTSAV) Foça Şubesi 15 Ekim 2016 Cumartesi günü törenle açılacak. Eğitime katkıyı da amaçlayan vakıf yerel yönetimler konusunda yaptığı çalışmaları ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Halen Merkez Valisi olarak görev yapan ve yaşamının bir bölümünü Yenfoça’da geçiren Dr. Mustafa Tamer  tarafından 2009 yılında kurulan MTSAV çeşitli alanlarda bilimsel yayınlar ve aktiviteler yapıyor. Stratejik Araştırmalarda Yerel Yönetimler konusuna ağırlık veriyor. Vakıf senedinde amacı “Türkiye’de Kamu Yönetimi, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektöre yönelik olarak çeşitli konularda gerekli bilimsel araştırma ve çalışmaları yapmak” olarak açıklanıyor. Bu amaca yönelik olarak “Belediye Zabıtası”, İl Özel İdareleri, Doğal Kaynaklar Mevzuatı , Stratejik Planlama ve Performans Programı, Yerel Yönetimlerde İmar,  Mahalli İdare Birlikleri,  Yerel Yönetimlerde İnsan Kaynakları, Yerel Yönetimlerde İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları ” isimli 8 kitap yayınlanarak kamu yöneticileri ve üniversitelerin kullanımına sunuldu. Kurucu Vali Dr.Mustafa Tamer ve konularında uzman vakıf üyeleri tarafından yapılan araştırmalar seminer ve toplantılarla davet alınan ilgili kurum personeline aktarılıyor.

Resmi açılışını 15 Ekim 2016 Cumartesi günü yapacak olan MTSAV Foça Şubesi’nin halen 42 üyesi bulunuyor. Gelirinin önemli bölümünü bağışlardan temin eden şube şimdiden 4 öğrenciye burs sağladı. Çok sayıda öğrencinin okul ve giysi ihtiyaçları için yardımda bulundu. Kızların okutulması ve öğrenim hayatları boyunca desteklenmesi şubenin öncelikleri arasında yer alıyor.

Şube Başkanı Gülsen Yabacı Foça’da “40 Kız 40 Burs” hedefi ve sloganı ile yola çıktıklarını söyledi. Yabacı;” Üyelerimizden aidat istemiyoruz. Gönüllü bağışlarla çalışmalarımızı sürüdürüyoruz. Tüm vatandaşlarımızın vakfa üye olarak eğitim ve yerel yönetimler konularında çalışmalara katılmalarını arzu ediyoruz. Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızı, ilçemizde bulunan meslek örgütleri temsilcilerini, yerel yöneticilerimizi, eğitimcilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı açılışımıza davet ediyoruz” dedi.

Yabacı; vakıf faaliyetlerine katılmak isteyenlerin Foça Balık Hali üzerindeki vakıf bürosuna gelerek veya 0 532 695 01 28 no.lu telefonla kendilerine ulaşabileceğini sözlerine ekledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.