Mucize üçüzler!

Mucize üçüzler!

Yıllarca anne olma hayalini kuran Dr. Aylin Erdoğan 14. Tüp bebek denemesinde, 50 yaşında üçüz annesi oldu.

9 yıl boyunca tüp bebek tedavisi deneyen patoloji uzmanı Dr. Aylin Erdoğan(50) ve eşi Ertan Erdoğan(55) sonunda hayallerine kavuştular. İzmir Özel Can Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op.Dr.Emre Canverenler’ in 34 haftalıkken gerçekleştirdiği sezaryan ile  50 yaşında anne olma sevincini yaşayan Dr. Aylin Erdoğan, duygularını tarif edecek kelime bulamadığını söyledi.  Dr.Aylin Erdoğan, annelikten hiçbir zaman vazgeçmediğini belirterek, ”Anne olacağıma hep inandım.  Bir hekim olarak bilimin ışığından hiç ayrılmadım. Araştırarak, İzmir Özel Can Hastanesi’ni ve hekimlerimi seçtim.  Şimdi tarifsiz duygular içindeyim” diye konuştu. Çocuklarına öztürkçe isimler koyan anne Erdoğan,  kızlarına, mucize anlamına gelen Tansu, yüce ulu anlamına gelen Tanyu ve oğluna ise armağan anlamında Tardu isimlerini verdi. Bebek sahibi olmak isteyen ailelerin umutlarını hiç yitirmemeleri gerektiğini anlatan Dr.Erdoğan, bu mucizenin tüm bebek isteyen aileler için de gerçekleşmesini diledi. 

0-(4)-024.jpg

“Riskli Gebeliklerde Düzenli Takip Önemli”

İzmir Özel Can Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Emre Canverenler, Dr.Aylin Erdoğan’ın ileri yaşına rağmen son derece sağlıklı bir gebelik geçirdiğini belirterek, “Hastamızın 14.tüp bebek denemesinde 50 yaşında yaşadığı gebelik sürecinde hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Hatta normal tekil gebeliklerde genç yaşlarda bile rastladığımız gebelik şekeri, tansiyon gibi sorunlar bile yaşamadık. Üçüz gebelik olmasına rağmen toplam 12 kilo alan hastamız, bizimle işbirliği içinde planlandığı gibi 34. hafta sonunda sezaryen ile üçüzlerine kavuştu. 1 erkek, 2  kız olan bebekler doğar doğmaz yeni doğan yoğun bakım servisimizde tedavi altına alındılar. Hastanemizin tam teşekküllü olması ve multidisipliner yaklaşım ile sağlıkla süreci yönettik.“ diye konuştu. Riskli gebeliklerde gebelik başladığı andan son güne kadar düzenli kontrollerin önemine de dikkat çeken Canverenler, Dr.Aylin Erdoğan’ın üçüzlerine kavuştuğu anı ve mutluluğunu hiç unutmayacağını ifade etti. 

0-(5)-022.jpg

13 gün süren tedavi

5 Aralık’ta doğan üçüzler, doğumun hemen ardından prematüre oldukları için yenidoğan yoğun bakım servisine alındılar. Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr.Cem Çiçek ve Özlem Çakmak Yılmaz üçüzler doğduğu an ilk kontrollerini yaparak, 13 gün süren yenidoğan yoğun bakım sürecini yönettiler. Bu süreci Dr. Cem Çiçek şöyle anlattı; “ Bebekler sınırda prematüre bebeklerdi. İlk muayenelerinde akciğer gelişim eksikliği tespit edildi. Solunum desteğine ihtiyaçları vardı. Biz ortalama 20 günlük bir tedavi süreci planlamıştık. Ancak en düşük kilolu bebeğimiz bile 5. gün annesini emmeye başladı. Bu süreçte sarılık tedavileri de yapılan bebeklerimiz bugün sağlıkla, kilo almış şekilde anneye teslim ediyoruz.” İzmir Özel Can Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Cem Çiçek, ekip olarak doğumdan 1 hafta öncesinden her şeye hazırlıklı planlama yaptıklarını da belirterek, Dr.Aylin Erdoğan’ın ileri yaşta 14. Tüp bebek denemesinde yaşadığı sağlıklı gebelik ve doğum sürecinde rol oynayan  pozitif enerjisinin, bebeklerin hızla taburcu olmasında da büyük rol oynadığını belirtti. “Üçüzler yendioğan ekibini hiç üzmedi. 13 gün gibi kısa bir süre sonra annelerine kavuştular. Onlar sadece anneleri için değil, hepimiz için mucize oldular" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum