Müezzinoğlu: Sona Gelindi

Müezzinoğlu: Sona Gelindi

Müezzinoğlu açıkladı: Emekliye promosyonda sona gelindi

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milyonlarca emekliye promosyon verilmesine yönelik çalışmanın tamamlandığını, bugün veya yarın Başbakan Yıldırım tarafından açıklanabileceğini söyledi.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV canlı yayınında sorularını yanıtladı. Müezzinoğlu, şunları söyledi:
 
Asgari ücrette enflasyon hesabının da üzerinden bir rakam verdik. Asgari ücret bu yıl 1400 liranın altına düşmeyecek. İşverene gelen 27 liralık ilave bir yük var, enflasyon üzeri hesapta. O destek de aynı şekilde devam edecek. İşçi kardeşlerimizin taleplerini karşılamayı arzu ederiz. Ama bu parayı hükümet vermiyor, işveren veriyor. Ekonomik istikrar bozulmuyorsa büyüme geliyor.
 
(Kılıçdaroğlu'nun eleştirisi) Çok şık olmayan popülist bir cümle. Asgari ücret üzerinden duygusal tahrik cümlesini konuşmasını doğru bulmuyorum. Asgari ücretin çok altındaki rakamlarla geçindiğim günleri bilirim. 4 lirayı anlamıyorum dedi. Asgari ücret saat üzerinden hesaplanır, kanun der ki küsuratlı olmayacak.
 
(Emekliye promosyon) Emeklilerin uzun süredir beklediği bir konu. Reel rakamlar emeklimizi mutlu edecek rakamlar değil. Beklenti çok yüksek. Görüşmeler tamamlandı. Sanıyorum Başbakan tarafından bugün veya yarın açıklanacak.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.