Müezzinoğlu'ndan Flaş Kıdem Tazminatı Açıklaması

Müezzinoğlu'ndan Flaş Kıdem Tazminatı Açıklaması

Bakan Müezzinoğlu, "10 milyon çalışan kıdem tazminatından faydalanamıyor. Bu bizim göz yumabileceğimiz bir rakam değil" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Merkezi'nde düzenlenen, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" projesi basın toplantısına katıldı.
Burada kıdem tazminatı ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzioğlu şunları söyledi:

Alın teri kutsaldır. Hakkı hukuku korunmalıdır. Ancak akıl teri de kutsaldır. Onun da hakkı hukuku korunmalıdır. Sürelerle ilgili işçi ve işveren sendikalarının bize önerdiği önemli süre kısıtlamaları var. İnşallah önümüzdeki 2 ayda düzenleme hükümetten meclise gelecek. Hakkaniyetli, adaleti merkeze alan, iki tarafı da koruyan bir sistem kurulacak. Kıdem tazminatının özü doğru ancak şu anki pozisyonu çok yanlış. Bir çalışanın hak ve hukukunun sizin kasanızda birikmesi doğru değil. Şimdi kasa uygunsa yarın bunun uygun olup olmayacağını bilmiyoruz. Kıdem tazminatı işçinin hakkı. O alın teri sizin kasanıza birikmemeli. Güvenli bir adreste birikmeli. Bir olağanüstü durum olursa ne olacak? Böyle bir dönemde işçinin hakkını korumakta güçlü bir sistem ihtiyaç var. İnşallah bu yıl merkeze çalışanın hak ve hukukunu koruyan, güvenceli, hakkaniyetli, sürdürülebilir bir sistemi inşallah kuracağız. Asıl mağdur olan çalışan. Çünkü yüzde 85 civarında kıdem tazminatından faydalanamayan bir kitle var. 12 milyon çalışanın yüzde 80’i dediğimizde 10 milyon çalışan kıdem tazminatından faydalanamıyor. Bu bizim göz yumabileceğimiz bir rakam değil. Bu sistem sürdürülebilir değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.